Σοβάτισμα τοίχων

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
300€*
400€
550€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Σοβάτισμα τοίχων

Το σοβάτισμα τοίχων αποτελεί μια από τις κλασσικότερες οικοδομικές εργασίες για το φινίρισμα ενός εσωτερικού ή εξωτερικού τοίχου. Το σοβάτισμα τοίχων είναι μια εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί σχολαστική εφαρμογή. Η εφαρμογή του σοβά, θα δώσει στους τοίχους σας ένα δυνατό, λείο, ανθεκτικό φινίρισμα. Το σοβάτισμα θωρακίζει ουσιαστικά τη δομή του τοίχου και καλύπτει τα τούβλα και τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία ενός τοίχου για να προσφέρει προστασία.

Ο σοβάς είναι ένα δομικό υλικό που αποτελείται από άμμο, νερό, τσιμέντο και ασβέστη. Ο σοβάς τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητος για την προστασία του τοίχου από φθορές. Το σοβάτισμα χαρίζει λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια στους τοίχους καλύπτοντας κάθε ατέλεια στον τοίχο ενώ προστατεύει την τοιχοποιία από τις καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα εσωτερικά του χώρου συντελεί στη δημιουργία υγιεινού μικροκλίματος ενώ επιτυγχάνεται και αισθητική βελτίωση του σπιτιού. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων που μπορεί να αποκομίσει κάποιος όταν πρόκειται για το σοβάτισμα του τοίχου.

sovatisma_toixon

Πόσο κοστίζει το σοβάτισμα εξωτερικού τοίχου;

Ένα ενδεικτικό μέσο κόστος για το παραπάνω παράδειγμα εργασίας για σοβάτισμα στο χέρι εξωτερικού τοίχου με επιφάνειες 50 τ.μ. αντιστοιχεί σε 400€ (8€/ τ.μ.) για εργασία και υλικά. Το μέσο κόστος αυτό προκύπτει από την μέση τιμή των υλικών στα 3€/τ.μ. και το κόστος της εργασίας του τεχνίτη 5€/ τ.μ.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος για το σοβάτισμα τοίχων είναι τα τετραγωνικά της επιφάνειας που θα σοβατιστούν, η συνολική κατάσταση του τοίχου, ο τρόπος εργασίας του επαγγελματία (στο χέρι ή με χρήση ειδικής πρέσας) και η χρήση σκαλωσιάς ή ανυψωτικού μηχανήματος.

Σοβάτισμα εσωτερικού τοίχου 50 τ.μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 150€ 175€ 200€
Κόστος εργασίας 150€ 225€ 350€
Σύνολο 300€ 400€ 550€

Ποια είναι τα οφέλη του σοβατίσματος;

Τα στάδια του σοβατίσματος τοίχων

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι σοβατίσματος είναι το πεταχτό και το σπατουλαριστό σοβάτισμα. Το σοβάτισμα μπορεί να γίνει με το χέρι ή με ειδική πρέσα που το πετάει στον τοίχο. Η διάρκεια σοβατίσματος είναι ανάλογη με το μέγεθος της επιφάνειας που χρειάζεται σοβά.

Είναι πολύ σημαντικό το σοβάτισμα να πραγματοποιείται σε κατάλληλες θερμοκρασίες που είναι από 8 έως 32°C. Ο τύπος του τοίχου και της επιφάνειας που σοβατίζετε θα καθορίσει τον σοβά που θα χρησιμοποιηθεί και τη διαδρομή εφαρμογής που θα ακολουθηθεί. Η διαδικασία του σοβατίσματος τοίχων έχει τρεις στρώσεις σε διαφορετική σύσταση και πάχος η κάθε μία. Η κάθε στρώση σοβά παίζει διαφορετικό ρόλο και εκτελείτε εφόσον η προηγούμενη στρώση έχει στεγνώσει.

sovatismata_toichon_times
Χρειάζεσαι σοβατίσματα τοίχων;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για σοβατίσματα.

Πάρε Προσφορές

Ανάμεσα από τα τρία στάδια σοβατίσματος πραγματοποιούνται διακοπές για να στεγνώσει ο σοβάς και να προχωρήσει το επόμενο στάδιο. Για ένα άριστο αποτέλεσμα σοβατίσματος το ιδανικό χρονικό διάστημα για το καλοκαίρι είναι 3 εβδομάδες και για το χειμώνα 5 εβδομάδες.

Γιατί να επιλέξετε επαγγελματία για σοβατίσματα;

Το σοβάτισμα δεν είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν και μπορούν να κάνουν, χρειάζεται σωστή εκπαίδευση, δεξιοτεχνία και εμπειρία για να ολοκληρωθεί η εργασία. Εάν θέλετε η εργασία να είναι τέλεια, τότε είναι καλύτερο να καλέσετε έναν επαγγελματία σοβατζή τοίχων. Άτομα χωρίς εξειδίκευση και γνώσεις δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν το σοβά καθαρά στις εσωτερικές ή εξωτερικές γωνίες και ειδικά σημεία. Επιπλέον, οι εξειδικευμένοι τεχνίτες διαθέτουν ειδικά εργαλεία και πρέσες που εξασφαλίζουν γρήγορη και ομοιόμορφη εργασία.

Επίσης τα υλικά σοβατίσματος είναι πολλά στην αγορά με διαφορετικές ιδιότητες και απαιτούν την κατάλληλη εμπειρία για το ποιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η επιλογή του σωστού υλικού εξασφαλίζει οικονομική αποδοτικότητα και καθορίζει επίσης το αποτέλεσμα και την εμφάνιση του τοίχου. Ένας επαγγελματίας που έχει τη γνώση και την εμπειρία μπορεί να σας καθοδηγήσει για το ποια υλικά ταιριάζουν στην κάθε εργασία.

Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι σοβά;

O έτοιμος σοβάς είναι ένα έτοιμο μίγμα κονιάματος που χρειάζεται μόνο ανάμειξη με νερό και εξασφαλίζει την τήρηση των απαραίτητων προδιαγραφών. Ο έτοιμος σοβάς μπορεί να εφαρμοστεί με το χέρι ή με ειδικές μηχανές. Το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά είναι μια ευκολότερη διαδικασία καθώς απαιτεί λιγότερο χρόνο και επιπλέον αποφεύγονται πιθανά λάθη στην αναλογία σύνθεσης των υλικών καθώς απαιτεί μόνο νερό.

Ο παραδοσιακός σοβάς αποτελείται από άμμο, ασβέστη, τσιμέντο, και νερό. Σε πολλές περιπτώσεις, το τελικό μίγμα ενισχύεται με πρόσμικτα για να αποκτήσει μεγαλύτερη μηχανική αντοχή.

Ο παραδοσιακός σοβάς εφαρμόζεται με μηχανή σοβατίσματος (πρέσα) ή και με το χέρι. Με τη χρήση πρέσας το σοβάτισμα γίνεται πιο γρήγορα. Ο παραδοσιακός σοβάς μπορεί να ενισχυθεί με ρητινούχα γαλακτώματα, latex, ενισχυτικές ίνες. Επιπλέον υαλοπλέγματα, χαλύβδινα πλέγματα, νευρομετάλ είναι υλικά οπλισμού σοβά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες περιπτώσεις.

sovatisma
Προστασία από καιρικές συνθήκες

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του σοβατίσματος είναι η προστασία των επιφανειών του τοίχου από τις καιρικές συνθήκες όπως ο ήλιος και η βροχή καθώς και την υγρασία και τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Επιπλέον ενισχύει τη μόνωση του χώρου καθώς ο σοβάς είναι ένα υλικό που μονώνει τους τοίχους από τούβλο.

Τύποι έτοιμων σοβάδων

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg