Συντήρηση κήπου

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
40€*
70€
100€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Συντήρηση κήπου πολυκατοικίας - μονοκατοικίας

Η συντήρηση κήπου είναι μια από τις βασικότερες εργασίες κηπουρικής καθώς κάθε έχει ανάγκη από τακτική φροντίδα. Τα φυτά ενός κήπου θα πρέπει να έχουν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν σωστά, να αποφύγουν τις ασθένειες και να διατηρηθούν όμορφα και ζωντανά.

Η δημιουργία χώρων πρασίνου σε μια πολυκατοικία ή μονοκατοικία βελτιώνει σε τεράστιο βαθμό την ποιότητα ζωής, τη διάθεση των ενοίκων και φυσικά την αισθητική του κτιρίου. Κάθε κατοικία ξεχωρίζει και γίνεται πιο ελκυστική αν περιλαμβάνει έναν περιποιημένο κήπο ή άλλους χώρους πρασίνου. Ωστόσο μόνο η κατασκευή του δεν αρκεί καθώς κάθε κήπος απαιτεί έπειτα τακτική συντήρηση ανεξάρτητα από το μέγεθος του. Κάθε κήπος θα πρέπει να είναι καθαρός, περιποιημένος και φυσικά ασφαλής. Μια ολοκληρωμένη συντήρηση κήπου να περιλαμβάνει το ξεχορτάριασμα του κήπου, κούρεμα γκαζόν, πότισμα, καλλωπισμό φυτών, λίπανση, κλάδεμα δένδρων, φύτευση νέων φυτών κ.α.

sintirisi_kipou

Πόσο κοστίζει η συντήρηση κήπου;

Το κόστος για μια συντήρηση κήπου διαμορφώνεται ανάλογα το μέγεθος του κήπου αλλά και τις εργασίες που θα πρέπει ο κηπουρός να ολοκληρώσει.

Η μέση τιμή για μια συντήρηση κήπου πολυκατοικίας με απλό κούρεμα γκαζόν περιποίηση φυτών και καθάρισμα διαμορφώνεται στα 70€. Φυσικά η τιμή μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί ανάλογα τις απαιτήσεις του κήπου.

Μηνιαία συντήρηση κήπου πολυκατοικίας
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος εργασίας 40€ 70€ 100€
Μέγεθος κήπου 70τ.μ. 70τ.μ. 70τ.μ.
Διάρκεια εργασίας 1-2 ώρες 1-2 ώρες 1-2 ώρες

Πόσες επισκέψεις περιλαμβάνει η συντήρηση κήπου;

Μια μέση εκτίμηση για το πόσες φορές απαιτεί ένας μέσος κήπος την φροντίδα ενός κηπουρού σε μια πολυκατοικία πχ είναι περίπου δύο με τρεις φορές το μήνα ανάλογα την περίπτωση. Το μέγεθος του κήπου, οι απαιτήσεις φροντίδας των φυτών και τις γενικές ανάγκες που διαμορφώνονται θα καθορίσουν τις επισκέψεις του κηπουρού. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις πολύ μεγάλων και απαιτητικών κήπων που απαιτούν σχεδόν καθημερινή φροντίδα.

Πόση ώρα διαρκεί η συντήρηση κήπου;

Η διάρκεια μιας ολοκληρωμένης συντήρησης κήπου εξαρτάται από το μέγεθος του κήπου, την κατάσταση που βρίσκεται και το πλήθος των εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο ο ελάχιστος χρόνος συντήρησης κήπου διαρκεί από μισή έως και μια ώρα και αυξάνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Καθαρισμός κήπου - καταπολέμηση ζιζανίων

Ο καθαρισμός κήπου από χόρτα είναι μια πολύ συχνή εργασία κηπουρικής. Ιδιαίτερα μετά το χειμώνα, την περίοδο της άνοιξης, ο καθαρισμός κήπου είναι απαραίτητος καθώς ο κήπος σίγουρα καταπονήθηκε από τις θερμοκρασίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Σε περίπτωση που ο κήπος δεν έχει συντηρηθεί σωστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα χόρτα που φυτρώνουν εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη των άλλων φυτών και δημιουργούν αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι τα ζιζάνια. Τα ζιζάνια είναι τα ανεπιθύμητα αγριόχορτα που φυτρώνουν από μόνα τους στον κήπο και απορροφούν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα υπόλοιπα φυτά και τα εμποδίζουν να αναπτυχθούν. Ο τακτικός καθαρισμός κήπου από χόρτα και ζιζάνια αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της σωστής ανάπτυξης και της εμφάνισης του κήπου.

Κούρεμα γκαζόν

Στη συστηματική συντήρηση κήπου περιλαμβάνεται και η περιποίηση του χλοοτάπητα προκειμένου να έχει το γκαζόν άριστη εμφάνιση και αντοχή. Ιδανικά το κούρεμα του γκαζόν κήπου πρέπει να πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα ώστε να διατηρείται συνεχώς σε άριστη κατάσταση.

kipourikes_ergasies_prosfores
Χρειάζεσαι συντήρηση κήπου;

Αξιολογημένοι κηποροί σας κάνουν προσφορές για τη συντήρηση του κήπου σας.

Πάρε Προσφορές

Γενικά η συχνότητα κουρέματος του γκαζόν εξαρτάται από το είδος του χλοοτάπητα και την εποχή. Εκτός από το κούρεμα του γκαζόν πραγματοποιούνται και άλλες εργασίας φροντίδας εφόσον κρίνεται αναγκαίο όπως η λίπανση με θρεπτικά στοιχεία, η σπορά γκαζόν σε σημεία αν χρειάζεται, καταπολέμηση ζιζανίων και τακτικός έλεγχος σωστής άρδευσης.

Για το κούρεμα του γκαζόν η ιδανικότερη επιλογή είναι να μην πραγματοποιείται όταν είναι βρεγμένο. Το γρασίδι στον κήπο θα πρέπει να κουρεύεται και να το ποτίζεται κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες που ο ήλιος δεν χει μεγάλη ακτινοβολία.

Λίπανση φυτών κήπου

Εκτός από χώμα, νερό και ήλιο, τα φυτά ενός κήπου για να μεγαλώσουν σωστά, χρειάζονται και τακτικό λίπασμα. Το λίπασμα είναι απαραίτητη διαδικασία για να μπορέσουν τα φυτά να αναπτυχθούν σωστά και να διατηρηθούν υγιή.

Ειδικά τα φυτά που είναι φυτεμένα σε γλάστρες, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για λίπανση, ώστε να μη χάσουν τα θρεπτικά τους στοιχεία. Τα περισσότερα λιπάσματα περιλαμβάνουν ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία όπως άζωτο, φώσφορο και κάλιο, για την ανάπτυξη των φυτών, ενώ μπορεί να περιλαμβάνουν και σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο σε πολύ μικρή ποσότητα ανάλογα τις ανάγκες του κάθε φυτού.

Τα βασικά είδη λιπασμάτων αποτελούν τα οργανικά ή βιολογικά λιπάσματα, τα χημικά λιπάσματα και τα οργανοχημικά λιπάσματα.

Ρύθμιση αυτόματου ποτίσματος

Άλλη μια εργασία που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας επαγγελματίας κηπουρός είναι η εγκατάσταση και η ρύθμιση αυτόματου ποτίσματος στον κήπο. Το αυτόματο το πότισμα μπορεί να προγραμματιστεί με ευελιξία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε κήπου. Το αυτόματο πότισμα παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στον κήπο. Τα κυριότερα οφέλη του αυτόματου ποτίσματος είναι πως τα φυτά ποτίζονται όσο ακριβώς χρειάζονται, οικονομία στο νερό, εξοικονόμηση χρόνου και ακριβή ρύθμιση για τις πιο κατάλληλες μέρες της εβδομάδας και ώρες της ημέρας ποτίσματος των φυτών.

Κλάδεμα δέντρων

Το κλάδεμα είναι μια από τις σημαντικότερες κηπουρικές εργασίες που χρειάζονται τα φυτά και τα δέντρα στον κήπο. Το κλάδεμα δέντρων είναι απαραίτητο να γίνεται μία φορά το χρόνο, από εξειδικευμένο και έμπειρο κηπουρό ώστε το δέντρο να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί σωστά και να έχει άριστη βλάστηση. Η κατάλληλη εποχή για το κλάδεμα δέντρων του κήπου είναι ο χειμώνας όταν και οι λειτουργίες του φυτού ελαχιστοποιούνται.

Το σωστό κλάδεμα δέντρου από επαγγελματία κηπουρό, θα επαναφέρει το σωστό ύψος και σχήμα στο φυτό, ενώ παράλληλα θα το ανανεώσει, αφαιρώντας τα ξερά κλαδιά και τα σάπια, καθώς είναι πηγή ασθενειών για το δέντρο. Επίσης το κλάδεμα δέντρων γίνεται για τον καλύτερο αερισμό και φωτισμό του φυτού από τον ήλιο. Ο χρόνος και ο τύπος κλαδέματος διαφέρει ανάλογα το είδος του δέντρου.

Φύτευση φυτών

Γενικά η εποχή φύτευσης εξαρτάται από το είδος του φυτού και το κλίμα της περιοχής. Ωστόσο το φθινόπωρο θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές για μεταφύτευση και φύτευση φυτών, αφού το χώμα έχει πλέον αρκετή υγρασία λόγω των βροχών και το έδαφος είναι ακόμα ζεστό από το καλοκαίρι. Στην επιλογή των φυτών θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι κλιματικές συνθήκες, η ποιότητα του εδάφους, η πρόσβαση για πότισμα και ο καλός φωτισμός.

fitefsi_dentron

Κηπουρικές εργασίες

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg