Υγρασία στον τοίχο

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
50€*
77€
108€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Υγρασία στον τοίχο - Επισκευή και βάψιμο

Η υγρασία στον τοίχο προκαλεί πολύ σημαντικές υλικές φθορές στα υλικά αλλά και προβλήματα υγείας στους ενοίκους λόγω της εισπνοής βακτηριδίων και μυκήτων. Η επισκευή και το βάψιμο τοίχου με υγρασία αποτελεί μια πολύ συνηθισμένη εργασία καθώς το πρόβλημα της υγρασίας το αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά.

Το σκάσιμο του χρώματος, το φούσκωμα και το ξεφλούδισμα στους τοίχους αλλά και η εμφάνιση μούχλας είναι τα κυριότερα συμπτώματα υγρασίας και η αποκατάσταση θα πρέπει να γίνεται άμεσα. Όσο συντομότερα αντιμετωπιστεί η υγρασία, τόσο πιο οικονομική θα είναι η αποκατάσταση και πιο ασφαλής η υγεία των ενοίκων του σπιτιού.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και δαπανηρά λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να βάψετε πάνω από υγρούς τοίχους ή οροφές. Αναπόφευκτα, η μπογιά βγάζει φυσαλίδες και ξεφλουδίζει και είστε ακριβώς εκεί που ξεκινήσατε.

Η άμεση αντιμετώπιση της υγρασίας και η αφαίρεση μούχλας στους τοίχους είναι άκρως απαραίτητη. Ωστόσο πριν ξεκινήσετε την αποκατάσταση του τοίχου είναι πολύ σημαντικό να αποκατασταθούν τα βαθύτερα αίτια που προκαλούν την υγρασία αλλιώς το πρόβλημα αργά ή γρήγορα θα ξαναεμφανιστεί. Οι βασικότερες αιτίες υγρασίας είναι η έλλειψη υγρομόνωσης, η διαρροή σωλήνων εσωτερικά του τοίχου, ο κακός αερισμός του χώρου κ.α.

igrasia_ston_toixo

Πόσο κοστίζει το βάψιμο τοίχου με υγρασία;

Ενδεικτικά το κόστος στο παραπάνω παράδειγμα εργασίας με συνολικές επιφάνειες τοίχων 10 τ.μ. ,αντιστοιχεί σε 77€. Η εκτίμηση κόστους περιλαμβάνει εργασία και υλικά. Αυτό προκύπτει από το μέσο κόστος του χρώματος 11€ και την εργασία του ελαιοχρωματιστή στα 55€.

Η αποκατάσταση αφορά το καθάρισμα, το τρίψιμο, το ψεκασμό με μυκητοκτόνο υγρό, η αφαίρεση των μουχλιασμένων σημείων και το στοκάρισμα. Για το βάψιμο του τοίχου 10 τ.μ., χρειάζονται περίπου 2 με 3 λίτρα οικολογικού πλαστικού χρώματος. Ανάλογα την ποιότητα στην αγορά υπάρχουν χρώματα από 5€ έως 19€ στη συσκευασία 3L.

Βάψιμο τοίχου με υγρασία
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος χρώματος 10€ 22€ 38€
Κόστος εργασίας 40€ 55€ 70€
Σύνολο 50€ 77€ 108€

Εφόσον η εργασία απαιτεί 2 χέρια βαφής, το μέσο κόστος χρώματος είναι 22 € καθώς θα χρειαστούν 2 συσκευασίες των 3L. Ενδεικτικά η εργασία του ελαιοχρωματιστή κοστίζει από 40€ έως 70€ για 2 χέρια βαφής.

Το κόστος της εργασίας για την αποκατάσταση τοίχου με υγρασία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζετε. Οι εργασίες που θα αναλάβει ο τεχνίτης, είναι το καθάρισμα του τοίχου, η αφαίρεση των φθαρμένων σημείων, ο ψεκασμός με μυκητοκτόνο υγρό, η αποκατάσταση και το τελικό βάψιμο.

Τα κύρια υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση της εργασίας είναι μυκητοκτόνο υγρό καθαρισμού, στόκος, αστάρι και πλαστικό οικολογικό χρώμα. Ενδεικτικά συνολικά για την επισκευή και βάψιμο τοίχου με υγρασία το κόστος της εργασίας κυμαίνεται από 4€ -7 € ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αντιμετώπιση υγρασίας στους τοίχους

Η υγρασία είναι ένα κοινό πρόβλημα στα σπίτια, είτε είστε ιδιοκτήτης σπιτιού, είτε ενοικιαστής. Η υγρασία μπορεί να κάνει το σπίτι να αισθάνεται κρύο, αφιλόξενο και ανθυγιεινό. Είναι επίσης ένα άνετο έδαφος αναπαραγωγής μούχλας, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία. Η ανεξέλεγκτη υγρασία, που δεν ελέγχεται, μπορεί να είναι επίσης καταστροφική για την ιδιοκτησία σας και τα οικονομικά σας. Το νερό διαβρώνει αργά τη δομή ενός κτιρίου, σαπίζει την ξυλεία και δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη δυνητικά επιβλαβούς μούχλας.

Οι κυριότεροι τύποι υγρασίας είναι η συμπύκνωση, η ανερχόμενη υγρασία η διεισδυτική υγρασία και η υγρασία που προκαλείται από κάποια διαρροή σωληνώσεων μέσα στον τοίχο.

episkevi_igrasias
Χρειάζεσαι αποκατάσταση υγρασίας και βάψιμο;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για την επισκευή και το βάψιμο του τοίχου σας.

Πάρε Προσφορές

Πώς να ελέγξετε για υγρασία σε διαφορετικές επιφάνειες

Μπορείτε συχνά να δείτε ή να μυρίσετε εάν έχετε υγρασία πιο προφανώς τον χειμώνα, αλλά υπάρχουν λιγότερο εμφανή προειδοποιητικά σημάδια που μπορείτε επίσης να προσέξετε:

Τα στάδια για το βάψιμο τοίχου με υγρασία

vapsimo_igrasia

. Tips

Μπορούμε να βάψουμε πάνω από την υγρασία;

Όχι. Ποτέ μην βάφετε πάνω σε υγρασία καθώς δεν αντιμετωπίζει τη βασική αιτία της μπογιάς που φουσκώνει ή ξεφλουδίζει και θα χρειαστεί να τη βάψετε ξανά πολύ σύντομα. Διορθώστε την πηγή της υγρασίας και αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει εντελώς πριν τον βάψετε.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg