Τοποθέτηση σίτας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
95€*
160€
260€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Τοποθέτηση σίτας μπαλκονόπορτας

Η τοποθέτηση σίτας μπαλκονόπορτας και παραθύρων αποτελεί μια απαραίτητη εργασία που χαρίζει προστασία από εισβολή εντόμων στο χώρο, εξαιρετικό αερισμό, φως και πολλά άλλα οφέλη. Οι σίτες μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα κουφώματα του σπιτιού, όπως μπαλκονόπορτες, παράθυρα και πόρτες. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σιτών ανάλογα τις ανάγκες που απαιτεί ο χώρος.

Ο σωστός αερισμός ενός σπιτιού είναι ιδιαίτερα απαραίτητος για μια υγιή διαβίωση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα αφήνονται ανοιχτά για πολλές ώρες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Ωστόσο η είσοδος ανεπιθύμητων παρασίτων όπως έντομα, κουνούπια, κατσαρίδες κτλ, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στη διαβίωση όσο και στην υγεία . Η πιο αξιόπιστη και υγιεινή επιλογή είναι η τοποθέτηση σίτας στα κουφώματα του σπιτιού.

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της κατασκευής του σπιτιού με πολλά οφέλη. Η τοποθέτηση σητών θα βοηθήσει τα κουφώματα να εκτελούν σωστά τις λειτουργίες τους και να δημιουργήσει ένα άνετο, υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον διαβίωσης.

...

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση συρόμενης σίτας;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για τοποθέτηση συρόμενης σίτας μπαλκονόπορτας 220 χ 140 cm για το παραπάνω παράδειγμα εργασίας αντιστοιχεί ενδεικτικά σε 160€ . Η εκτίμηση κόστους περιλαμβάνει εργασία με μέσο κόστος 40€ και υλικών 120€.

Οι κυριότεροι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος τοποθέτησης σιτών είναι οι διαστάσεις και ο αριθμός των σιτών, το είδος της σίτας, το υλικό πλαισίου της σήτας και η αφαίρεσης παλαιάς σίτας αν πρόκειται για αντικατάσταση.

Σοβάτισμα εσωτερικού τοίχου 50 τ.μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 70€ 120€ 200€
Κόστος εργασίας 25€ 40€ 60€
Σύνολο 95€ 160€ 260€

Τα δημοφιλέστερα είδη σίτας

Σταθερές σίτες

Η σταθερή σίτα αποτελεί μια οικονομική επιλογή για μικρότερα παράθυρα που δεν υπάρχει η ανάγκη ανοίγματος της σίτας. Στις περισσότερες περιπτώσεις μια σταθερή σίτα τοποθετείται σε παράθυρα μπάνιου, αποθήκης, σοφίτας ή φωταγωγού όπου η εξωτερική πρόσβαση δεν είναι απαραίτητη. Οι σταθερές σίτες αποτελούνται από απλό πανί καθώς δεν περιλαμβάνουν μηχανισμό ανοίγματος. Το πανί της σταθερής σήτας στερεώνεται περιμετρικά στο κούφωμα, είτε τοποθετείται με μαγνήτες για περισσότερη ευκολία.

Συρόμενες σίτες

Οι συρόμενες σίτες διαθέτουν ένα ή δύο πλαίσια αλουμινίου και μπορούν να κατασκευαστούν μονόφυλλες ή δίφυλλες ανάλογα με τον τύπο των κουφωμάτων. Τοποθετούνται σε ανοιγόμενες ή συρόμενες μπαλκονόπορτες και αποτελούν την ιδανική λύση για περιπτώσεις με περιορισμένους χώρους όπου η χρήση είναι συχνή προσφέροντας μεγάλη λειτουργικότητα και υψηλή αντοχή.

Τα φύλλα της συρόμενης σίτας μπορούν να βρίσκονται στην εξωτερική μεριά ή στην εσωτερική μεριά του τοίχου. Το υφασμά της συρόμενης σήτας, μπορεί να είναι αλουμινίου ή από fiberglass. Η τοποθέτηση συρόμενης σίτας παρέχει πολύ εύκολο άνοιγμα, μακρά διάρκεια ζωής και μεγάλη προστασία στο χώρο.

Ανοιγόμενες σίτες

Η ανοιγόμενη σίτα αποτελεί την ιδανική λύση για εξώπορτες και πόρτες κουζίνας. Τοποθετείται στο άνοιγμα της πόρτας με φορά αντίθετη από το άνοιγμά της. Οι ανοιγόμενες σίτες είναι ιδιαίτερα εύκολες στο άνοιγμα ενώ χαρακτηρίζονται από απεριόριστη αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ανοιγόμενης σήτας είναι ο μηχανισμός επαναφοράς, που επιτρέπει στη σίτα κλείνει αυτόματα, η εύκολη αντικατάσταση του πανιού σε περίπτωση φθοράς και το πορτάκι κατοικίδιων που έχει τη δυνατότητα να διαθέτει.

Σίτες οριζόντιας κίνησης

Οι σίτες οριζόντιας κίνησης είναι κατάλληλες για κάθε είδος κουφωμάτων με κυριότερες τις μπαλκονόπορτες και προσφέρουν μεγάλη ευκολία στην καθημερινότητα. Η λειτουργία της σίτας οριζόντιας κίνησης πραγματοποιείται χειροκίνητα ενώ η επαναφορά της γίνεται με ελατήριο επιβραδυντικού μηχανισμού. Η σήτα οριζόντιας κίνησης συνήθως αποτελείται από προφίλ αλουμινίου και πανί fiberglass.

Σίτες κάθετης κίνησης
koyfwmata_pvc
Τα είδη σίτας

Οι σίτες κάθετης κίνησης πραγματοποιούν κίνηση πάνω κάτω και τοποθετούνται κυρίως σε παράθυρα του σπιτιού ή πόρτες που η διέλευση δεν είναι αρκετά συχνή. Αποτελούν αρκετά οικονομική επιλογή , είναι εύκολες στη χρήση και έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Διαθέτουν μηχανισμό κάθετης κίνησης και πλαίσιο αλουμινίου και πανί σίτας fiberglass.

Σίτες πλισέ

Οι σίτες πλισέ αποτελούν τις πιο σύγχρονες λύσεις και τοποθετούνται για τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού. Οι σήτες πλισέ ανταποκρίνονται εξαιρετικά σε κάθε είδους κουφώματα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σίτας πλισέ είναι ότι μπορεί να σταματήσει ακριβώς στο σημείου που επιθυμείτε χωρίς να επιστρέφει αυτόματα στην αρχική της θέση. Οι σίτες πλισέ διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, με κορδόνι ή με ερπύστρια. Μια σίτα πλισέ μπορεί να είναι μονόφυλλη ή δίφυλλη και αποτελείται από πλαίσια αλουμινίου.

Ποιά είναι τα οφέλη από τις σίτες;

Σίτα για την προστασία από κατσαρίδες και κουνούπια

Η τοποθέτηση σίτας έχει πολλά οφέλη ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό επιλέγει να βάλει σίτες για την προστασία από την εισβολή στο εσωτερικό του σπιτιού ανεπιθύμητων εντόμων όπως μύγες κουνούπια, κατσαρίδες, σφήκες κλπ. Η είσοδος όχι μόνο αναστατώνει τη ομαλή διαβίωση αλλά και εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όπως μετάδοση ασθενειών, μικροβίων, βακτηριδίων, τσιμπήματα κ.α. Η τοποθέτηση σητών αποτελεί τον ασφαλέστερο και υγιέστερο τρόπο ώστε να συγκρατούν τα ανεπιθύμητα έντομα έξω από το σπίτι.

Τοποθέτηση σίτας για άριστο αερισμό

Ο καλός αερισμός είναι το κλειδί για ένα υγιές σπίτι. Είναι σημαντικό να πραγματοποιείται καθημερινός αερισμός καθ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να μειωθούν τα ρυπογόνα στοιχεία, να εξαλειφθούν οι κακές μυρωδιές και ο φορτισμένος αέρας. Ο ανεπαρκής αερισμός μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη αλλεργιών και άλλων ασθενειών λόγο της παρουσίας βακτηρίων, σωματιδίων υγρασίας, τρίχες κατοικίδιων κλπ. Η τοποθέτηση σίτας επιτρέπει τον ασφαλή αερισμό του σπιτιού χωρίς τον κίνδυνο να εισέλθουν στο χώρο στοιχεία όπως σκόνη, έντομα, φύλλα δέντρων κλπ.

Καθαρούς χώρους

Τα οφέλη από τον τακτικό αερισμό του σπιτιού είναι πολλά τόσο για την υγεία των ενοίκων όσο και για το ίδιο το σπίτι. Ωστόσο, ιδιαίτερα τις ημέρες που έχει αέρα, η είσοδος σκόνης, φύλλων, χωμάτων, βρωμιάς κλπ, απειλούν την καθαριότητα του χώρου με αποτέλεσμα να χρειάζεται να καθαρίζεται πολύ περισσότερο. Η τοποθέτηση σιτών σε παράθυρα και πόρτες, βοηθούν στην αποφυγή της εισόδου τέτοιων εξωτερικών στοιχείων και επιτρέπει άφοβα τον ασφαλή αερισμό του σπιτιού.

Μείωση χρήσης κλιματιστικού

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγο της υψηλής θερμοκρασίας γίνεται κατάχρηση της χρήσης του κλιματιστικού. Κάτι τέτοιο οδηγεί σε υψηλή κατανάλωση ρεύματος αλλά και μείωση του καθαρού αέρα στο χώρο. Η τοποθέτηση σιτών σας επιτρέπει να απολαύσετε τα οφέλη της εισόδου του καθαρού αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού χωρίς το φόβο εισόδου παρασίτων ή σκόνης και να μειώσει το κόστος ψύξης. Επιπλέον επιλέγοντας πυκνές σήτες παραθύρων και μπαλκονόπορτων να μειώσουν τη θερμότητα και το ηλιακό φως. Ορισμένες σίτες από υαλοβάμβακα ελαχιστοποιούν την είσοδο των ακτινών UV, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ιδιωτικότητα.

sites
Τι κερδίζετε με την τοποθέτηση σήτας;

Τι είδος πανιού τοποθετούνται στις σίτες;

Πανί polyester pet screen για κατοικίδια

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι η σχέση των κατοικίδιων με τις σίτες μπαλκονόπορτων και πορτών. Με την πάροδο του χρόνου, τα κατοικίδιά σας μπορεί να έχουν σκίσει ή να έχουν καταστρέψει εντελώς τις σίτες της πόρτας ή της μπαλκονόπρτας. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η αντικατάσταση της παλιάς σίτας με pet screen που προσφέρεται για κατοικίδια.

Η διαφορά σε αυτές τις σίτες είναι στην ύφανση καθώς είναι εξοπλισμένες με ισχυρό πολυεστερικό πλέγμα ανθεκτικό στα νύχια και στις γρατσουνιές, το οποίο είναι εξαιρετικό για σκύλους, γάτες, πουλιά και άλλα κατοικίδια. Η χρήση μιας τέτοιας σίτας επιτρέπει παράλληλα στα κατοικίδια συχνά να απολαμβάνουν ένα ωραίο αεράκι και να αγναντεύουν τις αυλές, τους δρόμους και τη θέα.

sinthetika_koufomata
Χρειάζεσαι τοποθέτηση σίτας;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για τοποθέτηση σίτας για μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg