Θερμομόνωση ταράτσας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
1200€*
1600€
2500€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Θερμομόνωση ταράτσας

Η θερμομόνωση ταράτσας είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του συστήματος σε ένα κτίριο, καθώς δημιουργεί ένα άνετο περιβάλλον στο εσωτερικό του κτιρίου προστατεύοντάς το από τη ζέστη και το κρύο ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους θέρμανσης και ψύξης.

Λόγω της μόνιμης έκθεσης της ταράτσας στις καιρικές μεταβολές, η θερμομόνωση είναι μια απαραίτητη εργασία για κάθε κτίριο, ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Η σωστά εφαρμοσμένη θερμομόνωση ταράτσας σε συνδυασμό με την επιλογή των κατάλληλων υλικών επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν πολλά οφέλη για πολύ καιρό χωρίς να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η μόνωση της ταράτσας είναι μια από τις πιο σημαντικές εργασίες για την εξοικονόμησης ενέργειας. Συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας αφού με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η μεταφορά θερμότητας προς και από το περιβάλλον. Έτσι υπάρχει μείωση στο κόστος θέρμανσης και ψύξης του χώρου αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δημιουργούνται και διατηρούνται συνθήκες θερμικής άνεσης στη διαμονή, αποφεύγοντας την αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι και το έντονο κρύο το χειμώνα.

thermomonosi

Πόσο κοστίζει η θερμομόνωση ταράτσας

Ένα μέσο κόστος της θερμομόνωσης ταράτσας 50 τ.μ. στο παραπάνω παράδειγμα είναι στα 1600€. (32€/τ.μ. εργασία και υλικά). Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των υλικών που θα χρειαστούν που υπολογίζονται στα 20€/ τ.μ., καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας στα 12€ / τ.μ.

Στα υλικά υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις ανάλογα την εταιρία και την ποιότητα των υλικών που θα επιλέξετε. Γενικότερα το κόστος υλικών κυμαίνεται από 15€ έως 25€ περίπου ανά τετραγωνικό μέτρο όσο αναφορά τη συμβατική μόνωση ταράτσας. Ανάλογα τον επαγγελματία ή την εταιρεία μονώσεων το κόστος για την εργασία κυμαίνεται περίπου από 9€ έως 15€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Θερμομόνωση ταράτσας 50 τ.μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος εργασίας 450€ 600€ 750€
Κόστος υλικών 750€ 1000€ 1750€
Σύνολο 1200€ 1600€ 2500€

Σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν ιδιαιτερότητες όπως κεκλιμένα επίπεδα κλπ. το κόστος αυτό μπορεί να αυξηθεί ελάχιστα. Ενδέχεται σε περιπτώσεις που σε μια επιφάνεια ταράτσας προϋπάρχουν κάποια μονωτικά υλικά το κόστος θα είναι μικρότερο αφού θα εφαρμοστούν μόνο τα υλικά που υπολείπονται.

Θερμομονωτικά οφέλη

Η θερμομόνωση συμβάλλει δραστικά στη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου θέρμανσης και άρα στη διατήρηση του περιβάλλοντος μας, ενώ προστατεύει και τα δομικά στοιχεία από τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά ακόμα οφέλη.

Card image cap
Χρειάζεσαι θερμομόνωση ταράτσας;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία μονώσεων σας κάνουν προσφορές για θερμομόνωση

Πάρε Προσφορές

Συμβατική θερμομόνωση ταράτσας

Το τι τύπο μόνωσης πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της ταράτσας αλλά και τη χρήση που θέλετε να κάνετε.

Στην περίπτωση της θερμομόνωσης ταράτσας η συμβατική μόνωση αποτελεί την πιο κλασσική επιλογή. Εφαρμόζεται σε ταράτσες επίπεδες ή με μικρή κλίση. Στη συμβατική μόνωση η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω από τη στεγανοποίηση. Έτσι αποτρέπεται η εισροή νερού κάτω από τη θερμομονωτική στρώση προστατεύοντας τη στο μέγιστο βαθμό από την υγρασία.

Η συμβατική μόνωση ταράτσας προτείνεται σε περίπτωση που δεν απαιτείται τοποθέτηση επικάλυψης της μόνωσης όπως πχ πλακάκια, ή απλά χρειάζεστε ελαφριά κατασκευή. Η συμβατική μόνωση εφαρμόζεται με αφρομπετόν ή με θερμομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα. Στην τελική επιφάνεια τοποθετείται συνήθως ασφαλτόπανο με επικάλυψη ψηφίδας.

Στην συμβατική μόνωση επιτρέπεται η ήπια βατότητα. Κάτι τέτοιο ναι μεν σας επιτρέπει να πατάτε ελεύθερα στην ταράτσα και να εγκαταστήσετε ηλιακό θερμοσίφωνα ωστόσο η ταράτσα δεν θα είναι πλήρως βατή και θα πρέπει προσέχετε την επιφάνεια από τη βαριά καταπόνηση και αιχμηρά αντικείμενα. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να επιλέξετε όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας ασφαλτόπανο.

Στην περίπτωση που θέλετε η ταράτσα σας να είναι πλήρως βατή, δηλαδή να έχετε στην ταράτσα τραπέζι καρέκλες κλπ., μπορεί να γίνει επίστρωση της στεγάνωσης με βιομηχανικό δάπεδο, πλάκες πεζοδρομίου, πλακάκια, τσιμεντοκονία, ή ότι άλλο θέλετε. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συμβατικής θερμομόνωσης ταράτσας είναι το πολύ μικρό βάρος κατασκευής και το χαμηλό κόστος.

Στάδια συμβατικής μόνωσης ταράτσας

Ανεστραμμένη θερμομόνωση ταράτσας

Στην ανεστραμμένη μόνωση η θερμομόνωση τοποθετείται πάνω από τη στεγανοποίηση με αποτέλεσμα να προστατεύεται από τις καιρικές μεταβολές και να διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία σε όλη διάρκεια του χρόνου.

Card image cap

. Tips

Υγρομόνωση ή θερμομόνωση;

Η καλύτερη επιλογή είναι μια πλήρη μόνωση ταράτσας με συνδυασμό και θερμομόνωσης και υγρομόνωσης. Η επιλογή αυτή παρέχει πολλά πλεονεκτήματα όπως μέγιστη ενεργειακή απόδοση, εξοικονόμηση ενέργειας, αύξηση του χρόνου ζωής του κτιρίου, ιδανική θερμοκρασία, μείωση της υγρασίας και αύξηση αξίας του ακινήτου.

Το βασικά χαρακτηριστικό της ανεστραμμένης μόνωσης είναι ότι παρέχει πλήρη βατότητα και επισκεψιμότητα στην επιφάνεια που εφαρμόζεται λόγω της τελικής επίστρωσης που τοποθετείται κατά την ολοκλήρωση της θερμομόνωση. Σε αντίθεση με τη συμβατική μόνωση, η ανεστραμμένη προσδίδει αρκετά μεγάλο βάρος στο κτίριο και δε συστήνεται σε κτήρια που δεν μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλα βάρη.

Στάδια ανεστραμμένης θερμομόνωσης ταράτσας

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg