Στεγανοποίηση ταράτσας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
550€*
950€
1350€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Στεγανοποίηση ταράτσας - Υγρομόνωση

Η στεγανοποίηση ταράτσας ή αλλιώς υγρομόνωση είναι η εφαρμογή στεγανωτικού υλικού που φράζει όλες τις επιφάνειες της ταράτσας ώστε να μην επιτρέπει στο νερό και σε άλλα υγρά στοιχεία να διεισδύουν στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου και δημιουργηθεί υγρασία.

Η ταράτσα που είναι το πιο εκτεθειμένο σημείο ενός κτιρίου στα νερά της βροχής. Αν γίνει σωστή υγρομόνωση το νερό δεν θα μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό. Η στεγανοποίηση αποτελεί πολύ σημαντική εργασία για τη σωστή και μακροχρόνια λειτουργία του κτιρίου, ενώ παράλληλη δημιουργεί ένα υγιεινό περιβάλλον για τους ανθρώπους.

Αν δεν υπάρχει στεγανοποίηση στην ταράτσα τότε το πιθανότερο είναι να γίνει εισροή υδάτων στο εσωτερικό και να δημιουργηθεί υγρασία, μούχλα κλπ. που μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στο ακίνητο όσο και στην υγεία των ενοίκων. Για στεγανοποίηση ταράτσας υπάρχουν δύο επιλογές, η επικόλληση ασφαλτόπνου και τα επαλειφόμενα.

steganopoihsh_taratsas

Πόσο θα κοστίζει η στεγανοποίηση ταράτσας 100 τ.μ.;

Η τιμή της στεγανοποίησης ταράτσας 100 τ.μ. στο παραπάνω παράδειγμα εργασίας αντιστοιχεί σε 950€ για εργασία και υλικά. Εφόσον υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο χώρο, ενδέχεται η τιμή να αυξηθεί ελάχιστα.

Το κόστος για τη στεγανοποίηση προκύπτει υπολογίζοντας τα μονωτικά υλικά και την τοποθέτησή τους. Για τη στεγανοποίηση ταράτσας 100 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν πολυουρεθανικά υλικά το κόστος των οποίων είναι στα 4€/τ.μ. Επίσης η επάλειψη της επιφάνειας με αστάρι είναι απαραίτητη κάτι που στοιχίζει περίπου 1,5€/τ.μ. Το κόστος εργασίας του επαγγελματία για τη στεγάνωση ταράτσας υπολογίζεται στα 3,5€/τ.μ. για δύο χέρια που θα χρειαστούν.

Στεγανοποίηση ταράτσας 100 τ.μ. Χαμηλή τιμή Μέση τιμή Υψηλή τιμή
Κόστος εργασίας 250€ 400€ 550€
Μονωτικό υλικό 200€ 400€ 600€
Αστάρι 100€ 150€ 200€
Σύνολο 550€ 950€ 1350€

Τιμές υλικών για στεγανοποίηση ταράτσας

Στις τιμές των μονωτικών υλικών γενικά υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από εταιρεία σε εταιρεία ανάλογα τον τύπο υλικού και την ποιότητα που θέλετε. Μια στεγανοποίηση ταράτσας μπορεί να πραγματοποιηθεί με 2 τρόπους. Με εφαρμογή επαλειφόμενων υλικών ή με επικόλληση ασφαλτοπάνου με φλόγιστρο.

Επαλειφόμενα για στεγανοποίηση ταράτσας

Για μια αποτελεσματική στεγανοποίηση απαιτείται πέρασμα 2 χεριών με επαλειφόμενα υλικά ανάλογα με την περίπτωση. Η κατανάλωση μονωτικού υλικού υπολογίζεται περίπου στο 1,5kg ανά τετραγωνικό μέτρο. Επίσης στα υλικά θα πρέπει να υπολογιστεί και η επάλειψη της επιφάνειας της ταράτσας με αστάρι που στοιχίζει κατά μέσο όρο 1,5€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τα επαλειφόμενα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε μια στεγανοποίηση - υγρομόνωση ταράτσας είναι:

Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα

Η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανο πραγματοποιείται με επικόλληση ρολού από ασφαλτικό υλικό με φλόγιστρο και ασφαλτική κόλλα. Μια μέση τιμή ποιοτικού ασφαλτόπανου υπάρχει στην αγορά γύρω στα 3€/τ.μ. και η ασφαλτική κόλλα στοιχίζει περίπου 1 €/ τ.μ. Υπολογίζεται πως η κατανάλωση αντιστοιχεί σε περίπου 1.1 τετραγωνικό υλικού / τ.μ. και η ασφαλτικό κόλλα περίπου 0,5l/τ.μ.

Κόστος εργασίας για στεγανοποίηση ταράτσας
igromonosi_prosfores
Χρειάζεσαι στεγανοποίηση ταράτσας;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία μονώσεων σας κάνουν προσφορές για την υγρομόνωση της ταράτσας σας.

Πάρε Προσφορές

Το κόστος της εργασίας για την εφαρμογή επαλειφόμενων μονωτικών υλικών από τους επαγγελματίες κυμαίνεται στα 2.5€ - 5,5€/τ.μ. ανάλογα φυσικά και την κατάσταση που βρίσκεται η ταράτσα. Αν επιλέξετε στεγανοποίηση ταράτσας με επικόλληση ασφαλτόπανου, το κόστος της εργασίας κυμαίνεται στα 4€-5€/τ.μ.

Πότε η ταράτσα χρειάζεται στεγανοποίηση - υγρομόνωση;

Η στεγανοποίηση ταράτσας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη θερμομόνωση. Η θερμομόνωση ταράτσας αφορά την προστασία από τη θερμοκρασία. Με τη θερμομόνωση ταράτσας μπορεί να εξασφαλιστεί η ιδανική θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Δηλαδή δροσερό κλίμα το καλοκαίρι και ζεστό κλίμα το χειμώνα.

Από την άλλη η στεγάνωση της ταράτσας δεν αφορά τη μόνωση του κτιρίου αλλά τη προστασία του από την εισροή υδάτων. Αν υπάρχουν κίτρινοι λεκέδες, φουσκώματα του χρώματος στο ταβάνι και αποκολλήσεις σοβάδων είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται η έλλειψη στεγανοποίησης. Επίσης αν το ταβάνι στάζει νερά κατά τη διάρκεια ή μετά κάποιας βροχόπτωσης η ταράτσα σας χρειάζεται άμεσα στεγάνωση. Τα προβλήματα της έλλειψης στεγανότητας γίνονται άμεσα ορατά τη χειμερινή περίοδο λόγω της μεγαλύτερης συχνότητας βροχοπτώσεων.

Η διάρκεια ζωής της στεγανοποίησης διατηρείται για αρκετά χρόνια ωστόσο εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και τη σωστή εφαρμογή του συνεργείου που θα επιλέξετε. Η στεγανοποίηση των ταρατσών πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένα συνεργεία μονώσεων.

Ποιά είναι τα οφέλη της υγρομόνωσης;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η στεγανοποίηση είναι σημαντική για την προστασία της ταράτσας και της αξίας της. Τα οφέλη της ποιοτικής στεγανοποίησης περιλαμβάνουν:

igromonosi_thermomonosi

. Tips

Υγρομόνωση ή θερμομόνωση;

Η καλύτερη επιλογή είναι μια πλήρη μόνωση ταράτσας με συνδυασμό και θερμομόνωσης και υγρομόνωσης. Η επιλογή αυτή παρέχει πολλά πλεονεκτήματα όπως μέγιστη ενεργειακή απόδοση, εξοικονόμηση ενέργειας, αύξηση του χρόνου ζωής του κτιρίου, ιδανική θερμοκρασία, μείωση της υγρασίας και αύξηση αξίας του ακινήτου.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg