Εγκατάσταση ανεμιστήρα οροφής

Πόσο κοστίζεi;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
105€*
200€
250€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Εγκατάσταση ανεμιστήρα οροφής

Η εγκατάσταση ανεμιστήρα οροφής είναι μια αποτελεσματική και οικονομική λύση για την διατήρηση ενός ευχάριστου και δροσερού κλίματος στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας σας. Αυτός ο εξαεριστήρας οροφής δεν μόνο δημιουργεί ένα αίσθημα δροσιάς, αλλά βοηθά επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ελαχιστοποίηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με προσοχή και ασφάλεια, καθώς απαιτεί την εργασία σε ύψος και τη χρήση εργαλείων ισχυρής ηλεκτρικής ισχύος. Συνιστάται η επαγγελματική εγκατάσταση από έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, ο οποίος έχει την εμπειρία και τα απαραίτητα εργαλεία για να εκτελέσει τη διαδικασία με ασφάλεια.

Ο ανεμιστήρας οροφής είναι ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό εργαλείο για τη διατήρηση ενός δωματίου δροσερού και άνετου, καθώς παρέχει μια σταθερή ροή αέρα. Αν και μπορεί να θεωρείται περιττός σε ορισμένες περιοχές, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν να τον εγκαταστήσουν στα δωμάτια τους. Οι ανεμιστήρες οροφής είναι αρκετά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ανάγκης για κλιματισμό.

egatastasi_anemistira_orofis

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ανεμιστήρα οροφής;

Ένα ενδεικτικό κόστος για την τοποθέτηση ανεμιστήρα οροφής με φωτιστικό για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται περίπου από 105€ έως 250€, με μέσο κόστος 200€ για εργασία και υλικά. Το κόστος της εργασίας του ηλεκτρολόγου υπολογίζεται ενδεικτικά από 30€ έως 50€ ενώ το κόστος του ανεμιστήρα από 75€ έως 200€ ανάλογα τη μάρκα και την ποιότητα των υλικών.

Γενικά το κόστος αγοράς ενός ανεμιστήρα οροφής εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα και η απόδοση του ανεμιστήρα, το μέγεθος, το υλικό κατασκευής, ο σχεδιασμός και το στυλ, η εταιρεία κατασκευής και η ενεργειακή απόδοση του ανεμιστήρα. Ως προς την εγκατάσταση του από τον ηλεκτρολόγο το κόστος μπορεί να επηρεαστεί από την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, την περιοχή της εργασίας ή άλλες επιπλέον υπηρεσίες όπως η απομάκρυνση του παλιού ανεμιστήρα οροφής ή η εγκατάσταση ενός νέου διακόπτη.

Τοποθέτηση ανεμιστήρα στο ταβάνι
Εύρος τιμής ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟ
Κόστος ανεμιστήρα οροφής 75€ 160€ 200€
Κόστος εργασίας 30€ 40€ 50€
Σύνολο 105€ 200€ 250€

Ο ανεμιστήρας οροφής είναι μια συσκευή που τοποθετείται στην οροφή ενός δωματίου και χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα δροσερό περιβάλλον. Συνήθως αποτελείται από έναν κινητήρα και έλικες που περιστρέφονται γύρω από αυτόν, δημιουργώντας ροή αέρα στο δωμάτιο.

Ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορες ταχύτητες περιστροφής, ανάλογα με τις ανάγκες σας, και συνήθως διαθέτει και φωτιστικό για να λειτουργεί και ως φωτιστικό οροφής. Για να αξιοποιήσετε πλήρως τη λειτουργικότητα του ανεμιστήρα σας, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη ταχύτητα λειτουργίας. Συνήθως, οι ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν τρεις με έξι ταχύτητες: υψηλή, μεσαία και χαμηλή. Ρυθμίζοντας την ταχύτητα, μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό περιστροφών των λεπίδων του έλικα ανά λεπτό και να ρυθμίσετε αναλόγως την ταχύτητα της ανακύκλωσης του αέρα.

Πολλοί ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν ένα τηλεχειριστήριο που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανεμιστήρα από απόσταση. Άλλοι ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν κορδόνια που επιτρέπουν το άναμμα και το σβήσιμο του ανεμιστήρα και του φωτισμού. Επίσης ένας ανεμιστήρας οροφής μπορεί να συνδεθεί και στον διακόπτη του τοίχου εφόσον είναι διπλός και το δωμάτιο έχει μόνο ένα φωτιστικό οροφής.

Τι προσφέρουν οι ανεμιστήρες οροφής;

Ένα από τα πλεονεκτήματα του ανεμιστήρα οροφής είναι ότι μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια. Αντί να χρησιμοποιείτε συνεχώς τον κλιματιστικό για να διατηρήσετε ένα δωμάτιο δροσερό, ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να δημιουργήσει μια φυσική αεραγωγία και να κατανείμει τον αέρα πιο ομοιόμορφα στον χώρο, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για χρήση του κλιματιστικού.

Επιπλέον, ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να βελτιώσει την αισθητική του χώρου σας. Υπάρχουν διάφορα στυλ και σχέδια διαθέσιμα, από παραδοσιακά και κλασικά μέχρι σύγχρονα και μοντέρνα. Επιλέγοντας τον κατάλληλο ανεμιστήρα οροφής, μπορείτε να προσθέσετε μια μοναδική πινελιά στο δωμάτιό σας και να το κάνετε πιο ελκυστικό.

Τα οφέλη της εγκατάστασης ανεμιστήρα οροφής σε ένα δωμάτιο του σπιτιού ή μιας επιχείρησης είναι πολλά και ποικίλα. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται:

Ανεμιστήρας οροφής με φωτιστικό

Για τον φωτισμό του ανεμιστήρα οροφής, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά μοντέλα που προσφέρουν λαμπτήρες αλογόνου ή εξοικονόμησης ενέργειας όπως led. Οι ανεμιστήρες με λαμπτήρες αλογόνου προσφέρουν έντονο φωτισμό και δημιουργούν ένα ομοιόμορφο λαμπερό φως που αναδεικνύει τα χρώματα του χώρου σας. Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για χώρους όπως γραφεία, κουζίνες και καθιστικά. Από την άλλη, οι ανεμιστήρες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας προσφέρουν ένα θερμό, φιλικό φως και εξοικονομούν έως και 80% ενέργειας, καθιστώντας τους πιο οικολογικούς και οικονομικούς.

anemistiras_orofis_times
Προσφορές εγκατάσταση ανεμιστήρα οροφής

Αξιολογημένοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι σας κάνουν προσφορές για την τοποθέτηση ανεμιστήρα οροφής και άλλες ηλεκτρολογικές εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Πως να επιλέξω ανεμιστήρα οροφής;

Υπάρχουν μερικά κριτήρια που μπορείτε να λάβετε υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής ενός ανεμιστήρα οροφής. Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής:

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg