Αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
260€*
415€
670€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα

Ο ηλεκτρολογικός πίνακας είναι το σημείο που καταλήγουν όλες οι γραμμές της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ενός χώρου. Ο ηλεκτρικός πίνακας του σπιτιού συνδέει με ασφάλεια τις γραμμές κοινής ωφέλειας με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, κατανέμοντας την ηλεκτρική ενέργεια σε πρίζες, φώτα, συσκευές κλπ.

Σε πολλά παλιά σπίτια, οι ηλεκτρολογικοί πίνακες τοποθετήθηκαν τη στιγμή της κατασκευής τους. Ανεξάρτητα από το πόσο σύγχρονοι ήταν οι ηλεκτρολογικοί πίνακες εκείνη την εποχή, σήμερα υπάρχουν αρκετές συσκευές που απαιτούν ισχύ πέρα από αυτό που μπορούν να υποστηρίξουν. Η σύνδεση αυτών των συσκευών σε ένα παλιό ηλεκτρολογικό πίνακα μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.

Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίζει συνεχείς ταλαιπωρίες όπως πτώση της ασφάλειας, πτώση του ρελέ, διακοπές τροφοδοσίας χώρων, φώτα που τρεμοπαίζουν, καμένες ασφάλειες και προβλήματα με τις οικιακές συσκευές. Εάν αντιμετωπίζετε διάφορα ηλεκτρικά προβλήματα, η αναβάθμιση ή η αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα μπορεί να τα εξαλείψει. Η αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα με νέας τεχνολογίας, παρέχει πολλά οφέλη στο χώρο.

allagi_ilektrikou_pinaka

Ποιο είναι το κόστος αλλαγής ηλεκτρικού πίνακα;

Ένα ενδεικτικό μέσο κόστος για την αντικατάσταση ηλεκτρικού πίνακα για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 415€ με το εύρος των τιμών να κυμαίνονται από 260€ έως 670€. Η τιμή αυτή προκύπτει από την αγορά των υλικών με μέση τιμή στα 145€, το μέσο κόστος του πίνακα στα 120€ καθώς και το μέσο κόστος εργασίας του ηλεκτρολόγου στα 150€.

Γενικά το τελικό κόστος αντικατάστασης ενός ηλεκτρολογικού πίνακα προκύπτει από διάφορους παράγοντες όπως το εύρος των εργασιών του ηλεκτρολόγου, το μέγεθος και η ποιότητα του πίνακα, τις επισκευές που τυχών προκύψουν, την ποιότητα των καλωδιώσεων και εξαρτημάτων κ.α.

Αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα
Εύρος Τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος εργασίας 120€ 150€ 220€
Κόστος πίνακα 40€ 120 2400€
Κόστος υλικών 100€ 145 210€
Σύνολο 260€ 415€ 670€

Τα κυριότερα οφέλη αλλαγής ηλεκτρολογικού πίνακα

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση των υπηρεσιών εγκατάστασης για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού σας πίνακα. Μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι:

Αύξηση ασφάλειας

Η αυξημένη ασφάλεια είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα μιας αναβάθμισης ή αντικατάστασης ηλεκτρικού πίνακα. Ένας δυσλειτουργικός πίνακας αυξάνει τον κίνδυνο ηλεκτρικής πυρκαγιάς , η οποία μπορεί να καταστρέψει σημαντικά ή να καταστρέψει το σπίτι σας. Αυτό συμβαίνει σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά κάθε χρόνο. Η αντικατάσταση ενός παλαιότερου ηλεκτρικού πίνακα ενσωματώνει νεότερη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και να διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του ηλεκτρικού σας συστήματος.

Περισσότερη σταθερή ισχύ

Οι παλαιότεροι ηλεκτρικοί πίνακες συχνά δεν είναι σε θέση να παρέχουν τη σταθερή ισχύ που χρειάζονται οι σύγχρονες συσκευές και η τεχνολογία. Χωρίς αρκετά ισχυρή ηλεκτρική ισχύ, είναι πιο πιθανό να υπερφορτώνετε τα κυκλώματά σας και να ενεργοποιείτε τους διακόπτες κυκλώματος σας σε τακτική βάση. Επομένως, αντί να προσπαθείτε να μαντέψετε εάν έχετε πάρα πολλά πράγματα συνδεδεμένα για να τα χειριστείτε ο ηλεκτρικός σας πίνακας, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον πίνακα σας για σταθερή ηλεκτρική ισχύ.

Επιπλέον κυκλώματα και συσκευές

Ορισμένοι ηλεκτρολογικοί πίνακες δε διαθέτουν χώρο για να προσθέσουν επιπλέον ειδικά κυκλώματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τροφοδοτήσετε εύκολα τις συσκευές σας. Με την αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα, μπορείτε να προσθέσετε κυκλώματα και, συνεπώς, περισσότερες πρίζες για την υποστήριξη περισσότερων ηλεκτρικών συσκευών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αποκλειστικά κυκλώματα για συσκευές υψηλής ισχύος, όπως κλιματιστικά. Ένας σύγχρονος πίνακας ηλεκτρικού κυκλώματος μπορεί να χειριστεί το φόρτο εργασίας των μονάδων AC, των ψυγείων, των θερμοσιφώνων, των πλυντηρίων ρούχων, των στεγνωτηρίων, των υδρομασάζ και άλλων συσκευών. Μπορεί να προσθέσει αξία στο σπίτι σας και να κάνει μια παλαιότερη δομή πιο ευέλικτη στον αριθμό των νέων συσκευών που μπορεί να υποστηρίξει.

Ενεργειακά αποδοτικό σπίτι

Οι παλαιότεροι ηλεκτρικοί πίνακες απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους σε σύγκριση με ένα νέο σύγχρονο πίνακα. Λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει χαμηλότερα έξοδα στους λογαριασμούς ρεύματος και περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας με την πάροδο του χρόνου.

Μειωμένο κόστος συντήρησης

Η αντικατάσταση του ηλεκτρικού πίνακα σημαίνει ότι το ολοκαίνουργιο σύστημά σας θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για επισκευές ή νέα αντικατάσταση. Με τον μειωμένο κίνδυνο ηλεκτρικών προβλημάτων και πυρκαγιών, μειώνετε επίσης την πιθανότητα να χρειαστεί να επισκευάσετε συσκευές ή ζημιές στο σπίτι σας.

Ο πίνακας περιέχει σειρές διακοπτών που ο καθένας ελέγχει την ηλεκτρική ενέργεια για διαφορετικό μέρος του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων και μεγάλων συσκευών όπως το πλυντήριο και το στεγνωτήριο, το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων.

Μια απότομη αύξηση της ισχύος μπορεί να προκαλέσει την «απενεργοποίηση» των διακοπτών, γεγονός που μπορεί να διακόψει τη ροή ρεύματος σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού (ή της συσκευής σας). Εάν το αντιμετωπίζετε αυτό συχνά, ίσως είναι καιρός να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σας.

ilektrologikos_pinakas
Σημάδια για να αντικαταστήσετε τον ηλεκτρικό πίνακα

Τοποθέτηση ρελέ διαρροής

Το ρελέ διαρροής είναι από τα βασικότερα στοιχεία ενός ηλεκτρολογικού πίνακα καθώς είναι αυτό που προστατεύει από την ηλεκτροπληξία. Το διαρροής ή ρελέ διαφυγής είναι το μέσο προστασίας των ανθρώπων και της κατοικίας από τη περίπτωση διαρροής του ρεύματος. Συνδέεται στον ηλεκτρικό πίνακα και ελέγχει τη διαφορά δυναμικού μεταξύ της φάσης και του ουδετέρου ή της φάσης και της γείωσης.

Η σωστή εγκατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα είναι άκρως απαραίτητη για την σωστή λειτουργία ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Η αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα ή η εξ αρχής εγκατάσταση του, πρέπει να γίνεται πάντα από αδειούχο εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο με εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ανάλογα με το χώρο εγκατάστασης αλλά και τη χρήση, υπάρχουν δύο είδη ηλεκτρολογικών πινάκων, οι επιτοίχιοι και οι εντοιχισμένοι. Οι ηλεκτρολογικοί πίνακες ανάλογα με τα φορτίο που τροφοδοτούν μπορούν να είναι μονοφασικοί ή τριφασικοί. Ένας μονοφασικός πίνακας έχει μια γενική ασφάλεια ενώ ο τριφασικός ηλεκτρολογικός πίνακας διαθέτει τρεις γενικές ασφάλειες. Ως προς τα υλικά κατασκευής, οι ηλεκτρολογικοί πίνακες μπορούν να είναι μεταλλικοί ή από θερμοπλαστικό υλικό.

Τα βασικά μέρη ενός ηλεκτρολογικού πίνακα είναι ο γενικός διακόπτης, η γενική ασφάλεια, το ρελέ διαρροής, οι ενδεικτικές λυχνίες και οι επιμέρους ασφάλειες.

Σε περίπτωση που κάποια συσκευή έχει διαρροή ρεύματος, το ρελέ διαρροής αυτομάτως πέφτει. Αν το ρελέ πέφτει συχνά, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει διαρροή στο χώρο και ένας ηλεκτρολόγος είναι απαραίτητος.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ρελέ διαρροής με διαφορετικές εντάσεις, χρόνο αντίδρασης και επίπεδα προστασίας που μπορεί να τοποθετηθεί ανάλογα με το είδος των φορτίων του κάθε χώρου. Πλέον η χρήση του ρελέ διαρροής είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία του ρελέ διαρροής θα πρέπει να υπάρχει γείωση στο κτίριο και σε όλες τις πρίζες του χώρου.

Ο έλεγχος γείωσης και της εγκατάστασης του ρελέ διαρροής πραγματοποιείται από αδειούχο ηλεκτρολόγο με μέτρηση από ειδικό εξειδικευμένο όργανο.

allagi_pinaka_ilektrologos
Χρειάζεσαι αντικατάσταση ηλεκτρικού πίνακα;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι σας κάνουν προσφορές για την αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg