Βάψιμο σπιτιού

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
300€*
457€
675€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Βάψιμο σπιτιού

Το βάψιμο σπιτιού είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εργασία ανανέωσης και συντήρησης του χώρου. Το βάψιμο αποτελεί τον πιο απλό, οικονομικό και γρήγορο τρόπο για να αναβαθμίσετε τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού.

Με την πάροδο του χρόνου οι τοίχοι και τα ταβάνια φθείρονται, ξεθωριάζουν, ξεφλουδίζουν και τα χρώματα αλλοιώνονται δημιουργώντας αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Το βάψιμο του σπιτιού ενισχύει σε σημαντικό βαθμό την ελκυστικότητα του ακινήτου σας καθώς έχει τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά πλεονεκτήματα για το σπίτι σας.

Το βάψιμο του σπιτιού σας δεν κάνει απλώς τους χώρους σας να φαίνονται πιο όμορφοι, αλλά έχει και μερικά απίθανα κρυφά οφέλη. Με ένα επαγγελματικό ελαιοχρωματισμό, ακόμη και ένα πολύ παλιό σπίτι μπορεί να φαίνεται σαν καινούργιο καθώς θα καλυφθούν φθορές, λεκέδες, ραβδώσεις, βαθουλώματα και αντιαισθητικά σημάδια στους τοίχους.

Από το βάψιμο του παιδικού δωματίου μέχρι την αλλαγή του χρώματος του σαλονιού, ο ελαιοχρωματισμός είναι μια στρατηγική βελτίωσης του σπιτιού που είναι οικονομικά αποδοτική και παράγει άμεσα αποτελέσματα.

vapsimo_spitiou

Πόσο κοστίζει το βάψιμο σπιτιού;

Ενδεικτικά το κόστος στο παραπάνω παράδειγμα εργασίας με συνολικές επιφάνειες τοίχων 150 τ.μ., αντιστοιχεί σε 475€. Η εκτίμηση κόστους περιλαμβάνει εργασία και υλικά. Αυτό προκύπτει από το μέσο κόστος της αγοράς των χρωμάτων στα 188€ και την εργασία του ελαιοχρωματιστή στα 270€. Γενικά το κόστος της εργασίας κυμαίνεται από 150€- 375€ και το κόστος προμήθειας υλικών κυμαίνεται από €150-€300 συνολικά.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα επηρεάσουν το κόστος βαψίματος του εσωτερικού του σπιτιού σας. Αυτά περιλαμβάνουν τα τετραγωνικά των επιφανειών που πρόκειται να βαφτούν, τη συνολική κατάσταση των τοίχων, πόση προπαρασκευαστική εργασία χρειάζεται και τον τύπο της βαφής που θα χρησιμοποιηθεί. Ενδέχεται να ισχύουν πρόσθετες δαπάνες εάν έχετε ψηλές οροφές ή περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία. Ο επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής που θα επιλέξετε μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον καλύτερο τύπο χρωμάτων και την καλύτερη προσέγγιση για το έργο σας.

Τι είδη χρωμάτων χρησιμοποιούνται στο βάψιμο σπιτιών;

Τιμές ελαιοχρωματισμού σπιτιού 150 τ.μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 150€ 188€ 300€
Κόστος εργασίας 150€ 270€ 375€
Σύνολο 300€ 457€ 675€

Η επιτυχία του βαψίματος εξαρτάται από την ικανότητα του επαγγελματία και την επιλογή των χρωμάτων που θα κάνετε. Υπάρχουν δύο συνηθισμένοι τύποι βαφής που είναι διαθέσιμοι για εσωτερικούς ελαιοχρωματισμούς. Τα χρώματα με βάση το νερό και με βάση το λάδι. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι επιλέγουν τα χρώματα με βάση το νερό ή αλλιώς υδροχρώματα καθώς στεγνώνουν πιο γρήγορα. Τα υδροχρώματα κυκλοφορούν σε πολλούς χρωματικούς τόνους, και δεν γυαλίζουν.

Τα πλαστικά χρώματα εφαρμόζονται βασικά σε εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια. Τα πλαστικά χρώματα αποτελούν μια αρκετά οικονομική επιλογή με πολλά πλεονεκτήματα όπως η μεγάλη διάρκεια, η σταθερή ποιότητα, η αντοχή, ενώ δεν λερώνονται και εύκολα. Τα ακρυλικά χρώματα είναι ιδανικά για εξωτερική χρήση, βασίζονται σε νερό, καλύπτουν επιφάνειες όπως σοβά, μπετόν, τούβλα, ξύλο, προσφέρουν στεγανοποίηση και αδιαβροχοποίηση, και αραιώνονται με νερό κατά περίπου 10%.

Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε ενεργειακά χρώματα που θα αποτρέψουν τη μεταφορά της θερμότητας το χειμώνα και της ψύξης το καλοκαίρι. Επίσης δρουν κατά στο φαινόμενο της υγροποίησης που προκαλεί μούχλα και υγρασία σε τοίχους και ταβάνια. Παράλληλα έχουν και αντιμικροβιακή προστασία χαρίζουν εξοικονόμηση ενέργειας και υγιέστερο σπίτι.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για το βάψιμο σπιτιού;

Η προετοιμασία και το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων ενός σπιτιού μπορεί συνήθως να γίνει σε λίγες ώρες. Ωστόσο, ο χρόνος στεγνώματος μεταξύ των στρώσεων μπορεί να παρατείνει την εργασία σε μερικές ημέρες. Εάν προστεθούν τα τελειώματα ή οι οροφές στην εργασία, θα πρέπει να υπολογίζετε για μερικές ώρες για κάθε στρώση. Έργα που είναι πιο εκτεταμένα ή προσαρμοσμένα, περιλαμβάνουν διαφορετικά χρώματα ή τύπους βαφής ή απαιτούν επιπλέον προπαρασκευαστική εργασία θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Τι προσφέρει το βάψιμο σπιτιού;

Αναβάθμιση αισθητικής

Το βάψιμο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μεταμορφώσετε πλήρως την εσωτερική εμφάνιση και αισθητική του σπιτιού σας. Η επιλογή ανοιχτόχρωμων χρωμάτων θα σας βοηθήσει να κάνετε τους μικρότερους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Τα φωτεινά χρώματα μπορούν να κάνουν ένα οικογενειακό δωμάτιο πιο φιλόξενο και ζωντανό, ενώ τα παστέλ μπορούν να κάνουν το υπνοδωμάτιό σας πιο ζεστό και ήρεμο.

Μπορείτε να φέρετε μια νέα θετική ενέργεια στο σπίτι σας και να αλλάξετε την οπτική σας για το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειάς σας αρκετά οικονομικά. Ακόμη και ένα πολύ παλιό σπίτι μπορεί να φαίνεται σαν καινούργιο με το κατάλληλο βάψιμο. Εάν οι εργασίες πραγματοποιηθούν σωστά, θα καλύψουν λεκέδες, σκασίματα, βαθουλώματα και σημάδια στους τοίχους. Το νέο χρώμα μπορεί να δώσει σε κάθε χώρο μια φρέσκια και φιλόξενη εμφάνιση.

Αύξηση της αξίας του σπιτιού

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την αξία του σπιτιού σας εξοικονομώντας χρήματα είναι να βάψετε τους τοίχους σας. Είναι ένας προσιτός τρόπος ανακατασκευής και κάνει το σπίτι σας να φαίνεται ελκυστικό στους πιθανούς αγοραστές ή ενοικιαστές. Εάν θέλετε να κάνετε μια μικρή αλλαγή στο σπίτι πριν το διαθέσετε στην αγορά, το βάψιμο του είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε μεγάλη απόδοση στην επένδυσή σας.

Αλλαγή στυλ στη διακόσμηση

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να αλλάξουν τη διακόσμηση και το στυλ του σπιτιού τους. Η κατάλληλη αλλαγή χρώματος στους τοίχους μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα ενός σπιτιού, δίνοντας του το προσωπικό σας στυλ και γούστο. Με το βάψιμο των τοίχων θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την διακόσμηση του σπιτιού.

Προστασία του σπιτιού

Μια φρέσκια στρώση χρώματος μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε τους τοίχους σας από τη φθορά. Μια ποιοτική βαφή θα κρατήσει επίσης τους τοίχους σας προστατευμένους από την υγρασία, αποτρέποντας την ανάπτυξη μούχλας.

Διόρθωση ζημιών

Το βάψιμο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιδιορθωθούν ατέλειες και φθορές στους τοίχους. Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μπορούν να σας επισημάνουν τυχόν τρέχοντα προβλήματα που απαιτούν επισκευές και να τα επιλύσουν. Μικρές, δυσδιάκριτες ζημιές, τρύπες στους τοίχους, γρατσουνιές, μούχλα ή υγρασία, είναι μερικά προβλήματα που πάντα επιδιορθώνονται πριν ξεκινήσει το βάψιμο.

bapsimo_diamerismatos
Top λόγοι για το βάψιμο του σπιτιού

Γιατί να επιλέξω επαγγελματία για το βάψιμο κατοικίας;

Οι κυριότεροι χώροι για εσωτερικό βάψιμο

Ανάλογα με τα δωμάτια που επιλέγετε να βάψετε, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα και ιδέες που είναι κατάλληλα για αυτούς τους χώρους.

elaioxromatismos_katoikias
Χρειάζεσαι βάψιμο σπιτιού;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για το βάψιμο της κατοικίας σας.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg