Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
2900€*
3400€
4200€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης - Εξωτερική θερμομόνωση

Η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεθόδους εξωτερικής θερμομόνωσης των τοίχων για κάθε κτήριο. Οι θερμοπροσόψεις αναβαθμίζουν ενεργειακά το κτίριο που τοποθετούνται προστατεύοντας το από τις καιρικές συνθήκες και μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια έως και 50%. Με την τοποθέτηση θερμοπροσόψεων παράλληλα αποφεύγονται οι ρηγματώσεις και η ανάπτυξη μούχλας.

Η εξωτερική θερμομόνωση πραγματοποιείται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος των κατακόρυφων τοίχων του. Οι θερμοπροσώψεις προστατευούν τα δομικά στοιχεία του κτιρίου προστατεύοντας το από το κρύο και τη ζέστη.

Όσο μεγάλο και αν είναι ένα κτίριο, η τοποθέτηση θερμοπροσόψεων χαρίζει στους εσωτερικούς χώρους θερμική άνεση διατηρόντας την κατάλληλη θερμοκρασία όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η τοποθέτηση θερμοπροσόψεων χαρίζει πολλά οφέλη για το κτίριο ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό στην ενεργειακή αναβάθμιση του.

thermoprosopseis

Ποιο είναι το κόστος τοποθέτησης θερμοπροσόψεων;

Ένα ενδεικτικό συνολικό κόστος τοποθέτησης θερμοπροσόψεων 100 τ.μ. για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται από 2900€ έως 4200€, με μέση τιμή 3400€. Η τιμή αυτή προκύπτει από την αγορά των υλικών με μέση τιμή στα 1600€ και το κόστος εργασίας του τεχνίτη στα 1800€. Ενδεικτικά το μέσο κόστος των υλικών θερμοπρόσοψης αντιστοιχεί σε 16€/τ.μ. και η εργασία 18€/τ.μ.

Το τελικό κόστος τοποθέτησης θερμοπροσόψεων εξαρτάται από κυρίως από το σύνολο της επιφάνειας των τοίχων του κτιρίου που θα μπει η θερμοπρόσοψη, το είδος και το πάχος του μονωτικού υλικού καθώς και αν θα χρειαστεί η χρήση σκαλωσιάς.

Τοποθέτηση θερμοπροσόψεων 100 τ.μ.
Εύρος Τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 1400€ 1600€ 1900€
Κόστος εργασίας 1500€ 1800€ 2300€
Σύνολο 2900€ 3400€ 4200€

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θερμοπόσοψης;

Η εξωτερική θερμομόνωση με θερμοπροσόψεις είναι η ιδανική μέθοδος για την προστασία του κτιρίου από τις εξωτερικές μεταβολές του καιρού, την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας. Αποτελεί ένα σύστημα μόνωσης με πάρα πολλά οφέλη για κάθε κτίριο συντελώντας ουσιαστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του.

Μια κατοικία μονωμένη σωστά με θερμοπροσόψεις, μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα για θέρμανση και κλιματισμό προσφέροντας άνεση στο εσωτερικό του σπιτιού. Η τοποθέτηση θερμοπροσόψεων στους εξωτερικούς τοίχους ενός κτιρίου, δεν περιορίζεται μόνο σε κατοικίες. Όλο και περισσότεροι εργασιακοί χώροι τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιούν εργασίες μονώσεων ώστε να γίνει πιο άνετη η καθημερινότητα των εργαζομένων και παράλληλα να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της τοποθέτησης θερμοπρόσοψης είναι πως βοηθάει σημαντικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση που μπορεί να εκτοξεύσει την αξία του κτιρίου.

Όλες οι εργασίες εφαρμογής του συστήματος θερμοπροσόψεων γίνονται εξωτερικά, και δεν διακόπτουν τη λειτουργία του κτιρίου και την καθημερινότητα των κατοίκων. Η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης είναι μια εργασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο. Η κατάλληλη θερμοκρασία για την καλύτερη πρόσφυση των υλικών θεωρείται από 5 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τι υλικά χρησιμοποιούνται στην εξωτερική θερμομόνωση;

Τα κυριότερα υλικά που χρησιμοποιούνται σε μια εξωτερική θερμομόνωση τοίχων είναι η διογκωμένη πολυστερίνη, η εξηλασμένη πολυστερίνη, ο πετροβάμβακας, γραφιτούχα πολυστερίνη, ο ορυκτοβάμβακας και ο φαινολικός αφρός. Φυσικά για την τοποθέτηση τους χρησιμοποιούνται και άλλα υλικά όπως κόλλες, αστάρι, υαλοπλέγματα, επιχρίσματα κλπ.

thermoprosopseis_prosfores
Χρειάζεσαι τοποθέτηση θερμοπροσόψεων;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες τεχνίτες και συνεργεία μονώσεων σας κάνουν προσφορές για τοποθέτηση θερμοπροσόψεων, μόνωσης ταράτσας και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Πως τοποθετούνται οι θερμοπροσόψεις;

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg