Τοποθέτηση απορροφητήρα κουζίνας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
150€*
450€
1860€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Τοποθέτηση απορροφητήρα κουζίνας

Ο απορροφητήρας αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της κουζίνας, προσφέροντας λύσεις για την απομάκρυνση των υδρατμών, των οσμών και των λιπών που παράγονται κατά το μαγείρεμα. Η τοποθέτηση ενός απορροφητήρα στην κουζίνα σας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα και το περιβάλλον του χώρου σας.

Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο απορροφητήρα που θα ταιριάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο, το στυλ και τις λειτουργικές απαιτήσεις της κουζίνας σας. Οι απορροφητήρες προσφέρουν δύο κύριες λειτουργίες: τη ροή αέρα και την εξαγωγή αέρα. Οι απορροφητήρες ροής αέρα μεταφέρουν τον αέρα με τη χρήση ενός φίλτρου και τον επανακυκλοφορούν στον χώρο ανακυκλώνοντας τον, ενώ οι απορροφητήρες εξαγωγής αέρα απομακρύνουν τον αέρα έξω από τον χώρο μέσω ενός αγωγού.

Κατά την τοποθέτηση ενός απορροφητήρα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον κατάλληλο τύπο, τη σωστή τοποθεσία και τον απαιτούμενο εξαερισμό. Επίσης, πρέπει να εξετάσετε τις απαιτήσεις σας όσον αφορά την απόδοση, την αισθητική και τον επιθυμητό ήχο λειτουργίας.

egatastasi_aporrofitira

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση απορροφητήρα;

Ένα ενδεικτικό μέσο κόστος για την τοποθέτηση επιτοίχιου απορροφητήρα για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται από 150€ έως 1850€, με μέσο κόστος 410€. Το κόστος του απορροφητήρα εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την επωνυμία και την ποιότητα που θα επιλέξετε. Ένας απορροφητήρας μπορεί να στοιχίσει από 120€ έως και 1800€. Συνήθως οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν απορροφητήρες με μέσο κόστος 410€.

Το κόστος τοποθέτησης του επαγγελματία συνήθως κυμαίνεται από 30€ έως 60€. Γενικά το κόστος εξαρτάται από τον τύπο του απορροφητήρα που θα επιλέξετε, την περιπλοκότητα της εγκατάστασης, την αφαίρεση του παλαιού απορροφητήρα, την κατάσταση των ηλεκτρολογικών, τυχόν δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν, καθώς και την περιοχή.

Τοποθέτηση επιτοίχιου απορροφητήρα καμινάδα
Εύρος τιμής ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕΓΙΣΤΗ
Κόστος απορροφητήρα 120€ 410€ 1800€
Κόστος εργασίας 30€ 40€ 60€
Σύνολο 150€ 450€ 1860€

Οι απορροφητήρες μπορούν να τοποθετηθούν με δύο διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, την εξαγωγής ή ανακύκλωσης του αέρα. Στην λειτουργία εξαγωγής, ο απορροφητήρας συνδέεται με έναν αγωγό που διοχετεύει τον αέρα προς τον εξωτερικό χώρο. Αυτός ο τύπος είναι πιο αποτελεσματικός στην απομάκρυνση των ατμών και των οσμών από την κουζίνα, αφού αφαιρεί τον αέρα εκτός του χώρου. Για την εγκατάσταση αυτού του τύπου απορροφητήρα, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση του αγωγού απορροής προς τον εξωτερικό χώρο.

Στη λειτουργία ανακύκλωσης, ο αέρας που απορροφάται από τον απορροφητήρα διέρχεται μέσα από ένα φίλτρο άνθρακα που αφαιρεί τις οσμές και τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια επιστρέφεται στον χώρο της κουζίνας. Αυτός ο τύπος απορροφητήρα είναι πιο εύκολος στην εγκατάσταση και δεν απαιτεί την τοποθέτηση αγωγού προς τον εξωτερικό χώρο. Ωστόσο, απαιτεί την τοποθέτηση ενός φίλτρου άνθρακα που πρέπει να αντικαθίσταται περιοδικά για να διατηρεί την αποτελεσματικότητά του.

Σχετικά με τις αποστάσεις από τις εστίες, συνήθως συνιστάται να υπάρχει μια απόσταση 50 εκατοστών από ηλεκτρικές εστίες και 65 εκατοστών από υγραερίου για την ασφάλεια και την αποτελεσματική λειτουργία του απορροφητήρα. Συνολικά, λόγω της πολυπλοκότητας της εγκατάστασης, της ασφάλειας και της απαιτούμενης τεχνικής εμπειρίας, συνιστάται η επιστημονική και ορθή εγκατάσταση του απορροφητήρα από έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

Η επιλογή μεταξύ εξαγωγής ή ανακύκλωσης του αέρα εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και τις απαιτήσεις της κουζίνας σας. Μπορείτε να επιλέξετε απορροφητήρες που διαθέτουν διάφορες ταχύτητες απορρόφησης, φωτισμό για την καλύτερη ορατότητα κατά το μαγείρεμα και άλλες πρόσθετες λειτουργίες όπως χρονοδιακόπτες και αισθητήρες αέρα. Επίσης, η επιλογή υλικού και χρωματισμού μπορεί να προσθέσει στυλ και αισθητική στην κουζίνα σας.

Σύνδεση απορροφητήρα από ηλεκτρολόγο;

Ο απορροφητήρας πρέπει να εγκατασταθεί από επαγγελματία αδειούχο ηλεκτρολόγο γιατί απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Ο ηλεκτρολόγος είναι εξοικειωμένος με τις ηλεκτρικές απαιτήσεις του απορροφητήρα και μπορεί να διαχειριστεί την ασφάλεια και τη σωστή σύνδεσή του στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Η εγκατάσταση του απορροφητήρα περιλαμβάνει συνήθως τη σύνδεση του στο κατάλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα και τη διαμόρφωση των συνδέσεων για τη λειτουργία των διακόπτων και των ελέγχων. Επιπλέον, ο ηλεκτρολόγος μπορεί να παρέχει την απαραίτητη προστασία και ασφάλεια σε ότι αφορά την ηλεκτρική εγκατάσταση του απορροφητήρα.

Τύποι απορροφητήρων κουζίνας

Οι απορροφητήρες μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους όσον αφορά την τοποθέτησή τους. Ορισμένοι από τους κύριους τύπους απορροφητήρων περιλαμβάνουν:

sintirisi_iliakou_prosfores
Προσφορές για τοποθέτηση απορροφητήρα;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι σας κάνουν προσφορές για σύνδεση απορροφητήρα και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Κατά την επιλογή του τύπου απορροφητήρα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον διαθέσιμο χώρο στην κουζίνα, το στυλ και την αισθητική της κουζίνας σας, καθώς και τις λειτουργικές απαιτήσεις που έχετε.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg