Επισκευή ντουλαπιών κουζίνας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
160€*
220€
350€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Επισκευή ντουλαπιών κουζίνας

Η επισκευή ντουλαπιών κουζίνας είναι μια από τις εργασίες που κάθε νοικοκυριό αντιμετωπίζει κάποια στιγμή. Τα περισσότερα ντουλάπια κουζίνας με τη σωστή φροντίδα και συντήρηση μπορούν να αντέξουν πάρα πολλά χρόνια ωστόσο είναι λογικό κάποια στιγμή να χρειαστούν διαφορές επισκευές.

Η κουζίνα είναι ο πιο πολυσύχναστος του σπιτιού και τα ντουλάπια λόγω της συχνής χρήσης είναι αυτά που φθείρονται πιο εύκολα. Μετά από χρόνια φθοράς, ζημιάς και χρήσης, ίσως είναι καιρός να τα αντικαταστήσετε. Ωστόσο, εάν η δομική ακεραιότητα των ντουλαπιών εξακολουθεί να είναι καλή, μπορεί απλώς να χρειάζονται λίγες επισκευές με τη βοήθεια ενός ξυλουργού που μπορεί να διορθώσει σωστά τα προβλήματά.

Οι κυριότερες επισκευές στα ντουλάπια κουζίνας αφορούν επισκευή γρατζουνιών, αλλαγή στα πορτάκια ντουλαπιών κουζίνας, αλλαγή μηχανισμών, επιδιόρθωση μεντεσέδων, λουστράρισμα ντουλαπιών, επανατοποθέτηση σε άλλο σημείο, μπαλώματα ή και βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας.

Η επισκευή ντουλαπιών κουζίνας από έναν έμπειρο μαραγκό, θα δώσει νέα πνοή στην παλιά κουζίνα καθώς θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητα και την άνεση, ενώ θα αναβαθμίσει και την αισθητική δίνοντας νέο design και κομψότητα.

episkevi_ntoulapion_kouzinas

Πόσο κοστίζει η επισκευή ντουλαπιών κουζίνας;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την επισκευή ντουλαπιών κουζίνας για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 220€ για εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των υλικών που υπολογίζεται στα 180€, καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας στα 60€.

Το κόστος της επιδιόρθωσης ντουλαπιών κουζίνας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως οι το μέγεθος της ζημιάς, τις διαστάσεις των ντουλαπιών, τα υλικά κατασκευής, και διάφορα τυχόν προβλήματα που ίσως προκύψουν ανάλογα την περίπτωση.

Επιδιόρθωση στα ντουλάπια κουζίνας
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 120€ 180€ 250€
Κόστος εργασίας 40€ 60€ 100€
Σύνολο 160€ 220€ 350€

Τα ντουλάπια κουζίνας μπορεί να φαίνονται σαν μια αρκετά απλή λύση αποθήκευσης, αλλά στην πραγματικότητα έχουν πολλές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιήσουν. Όχι μόνο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα και ανθεκτικά για να χωρούν όλα τα είδη της κουζίνας, αλλά πρέπει επίσης να μπορούν να αντέχουν τα χτυπήματα, το νερό, τις διαρροές, τις γρατσουνιές κλπ., χωρίς να υποστούν εμφανή ζημιά. Επίσης τα ντουλάπια πρέπει να έχουν άψογη και μοντέρνα εμφάνιση ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες μιας σύγχρονης κουζίνας.

Επισκευή ή αντικατάσταση ντουλαπιών κουζίνας;

Είναι σημαντικό πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, είναι να σιγουρευτείτε πως τα ντουλάπια αξίζει να επισκευαστούν και θα έχουν τα αποτελέσματα που θέλετε, ή τελικά χρειάζονται αντικατάσταση. Η επισκευή ντουλαπιών κουζίνας είναι πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά από την αγορά νέων ντουλαπιών. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις που τα ντουλάπια κουζίνας είναι σε πολύ κακή κατάσταση, η αντικατάσταση τους είναι μονόδρομος.

Σε κάθε περίπτωση η πιο ασφαλής επιλογή είναι η επίσκεψη ενός έμπειρου επαγγελματία ξυλουργού, ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει εάν τα ντουλάπια κουζίνας μπορούν να επιδιορθωθούν αλλά και τις δυνατότητες που έχουν για μια νέα και βελτιωμένη εμφάνιση.

Η επισκευή ντουλαπιών κουζίνας εξαρτάται από την έκταση της ζημιάς, το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα ντουλάπια και αν συντηρήθηκαν σωστά με τα χρόνια. Η επισκευή των ντουλαπιών μπορεί να δώσει την ανανέωση που χρειάζεται η κουζίνα και οι επαγγελματίες που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα προσφέρουν βολικές υπηρεσίες για την αναδιαμόρφωση και επισκευή ντουλαπιών.

Μικρές φθορές στα ντουλάπια κουζίνας

Πρόκειται για ζημιές σε επίπεδο επιφάνειας που δεν έχουν φτάσει στο ξύλο, επομένως δεν έχουν απειλήσει την ακεραιότητα του ίδιου του ξύλου. Αυτά τα προβλήματα μπορούν συνήθως να επιλυθούν πλήρως με ένα επαγγελματικό φινίρισμα κουζίνας. Οι μικρές ζημιές στα ντουλάπια κουζίνας μπορεί να περιλαμβάνουν:

Μέτριες φθορές στα ντουλάπια κουζίνας

Αυτή είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στο υποκείμενο ξύλο, αλλά δεν έχει απειλήσει ακόμη την ακεραιότητα του ξύλου. Μπορεί ακόμα να διορθωθεί χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και χρήση προϊόντων καμουφλάζ για την κάλυψη των αποχρωματισμένων περιοχών και το τρίψιμο του ξύλου. Κάποια παραδείγματα μέτριας ζημιάς περιλαμβάνουν:

ntoulapia_kouzinas
Εργασίες επισκευής ντουλαπιών κουζίνας
Πότε τα ντουλάπια δεν μπορούν να επισκευαστούν;

Δυστυχώς, υπάρχουν και οι περιπτώσεις φθοράς που τα ντουλάπια είτε δεν μπορούν να επισκευαστούν είτε δεν αξίζει. Φυσικά αν η φθορά αφορά ένα πολύ μικρό τμήμα των ντουλαπιών, τότε ένας επαγγελματίας μαραγκός είναι σε θέση να κάνει επιδιόρθωση. Ωστόσο εάν η ζημιά είναι εκτεταμένη τότε η αντικατάσταση ντουλαπιών κουζίνας είναι αναπόφευκτη. Οι ανεπανόρθωτες ζημιές ντουλαπιών κουζίνας περιλαμβάνουν:

Αλλαγή στα πορτάκια ντουλαπιών

Μια αρκετά δημοφιλής εργασία είναι η αντικατάσταση στα φύλλα των ντουλαπιών κουζίνας. Τα πορτάκια ντουλαπιών κουζίνας μπορούν να κατασκευαστούν σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων και σχεδίων στις διαστάσεις που επιθυμείτε. Υπάρχουν πολλές επιλογές όσο αφορά τα υλικά κατασκευής όπως το μασίφ ξύλο, το ημιμασίφ, ο βακελίτης, το MDF και το PVC.

portakia_kouzinas
Χρειάζεσαι επισκευές στα ντουλάπια κουζίνας;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες ξυλουργοί σας κάνουν προσφορές για επισκευές ντουλαπιών και άλλες ξυλουργικές εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg