Επισκευή στο καζανάκι τουαλέτας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
15€*
25€
35€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Επισκευή στο καζανάκι τουαλέτας

Το καζανάκι της τουαλέτας είναι ένα σημαντικό μέρος του συστήματος υγιεινής στο σπίτι μας. Όταν αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως διαρροές νερού ή δυσλειτουργίες στον μηχανισμό, μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και άβολες καταστάσεις. Ωστόσο η επισκευή στο καζανάκι της τουαλέτας μπορεί να είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που δεν χρειάζεται ανησυχία.

Κατά την επισκευή στο καζανάκι της τουαλέτας, οι πιο συνηθισμένες βλάβες που αντιμετωπίζονται είναι η διαρροή νερού στη λεκάνη, η δυσλειτουργία του μηχανισμού εκκένωσης, η μη λειτουργία του φλοτέρ και η διαρροή νερού εξωτερικά.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το καζανάκι σας και δεν μπορείτε να τα επιλύσετε μόνοι σας, η ασφαλέστερη λύση είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία υδραυλικού. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός είναι ειδικευμένος στην επισκευή και τη συντήρηση των υδραυλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των καζανακίων.

episkevi_kazanaki

Πόσο κοστίζει η επισκευή στο καζανάκι της τουαλέτας;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την επισκευή στο καζανάκι για το παραπάνω παράδειγμα για εργασία και υλικά κυμαίνεται από 15€ έως και 35€ με μέσο κόστος 25€. Το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από τη φύση της βλάβης. Εάν απαιτείται απλή επισκευή ή αντικατάσταση ενός εξαρτήματος, το κόστος θα είναι πιο χαμηλό σε σύγκριση με μια σοβαρότερη βλάβη που απαιτεί αντικατάσταση ολόκληρου του μηχανισμού.

Γενικά οι τιμές για υδραυλικές εργασίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή και τον επαγγελματία υδραυλικό. Συνήθως, οι επισκευές στο καζανάκι της τουαλέτας περιλαμβάνουν την αντικατάσταση ή επισκευή των εξαρτημάτων του μηχανισμού εκκένωσης και ελέγχου νερού. Επίσης το κόστος επισκευής μπορεί να επηρεαστεί από τον τύπο του καζανακίου, καθώς τα καζανάκια έχουν διαφορετικές μεθόδους επισκευής και εξαρτήματα.

Επισκευή σε καζανάκι
Ελάχιστο κόστος 15€
Μέσο κόστος 25€
Μέγιστο κόστος 35€

Πως λειτουργεί το καζανάκι;

Ο μηχανισμός στο καζανάκι της τουαλέτας είναι ο υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία του και τη διεκπεραίωση της εκκένωσης του νερού προς τη λεκάνη. Ο καθοριστικός ρόλος δύο βασικών στοιχείων, δηλαδή του καζανακίου και του φλοτέρ, εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Το καζανάκι είναι η δεξαμενή που αποθηκεύει το νερό για την εκκένωση της τουαλέτας. Όταν πατάμε το κουμπί εκκένωσης, το νερό αποχωρίζεται από το καζανάκι και περνάει μέσα από μια τρύπα προς τη λεκάνη.

Η σωστή λειτουργία του καζανακίου εξασφαλίζει την αποτελεσματική εκκένωση του νερού και την απομάκρυνση των αποβλήτων από την τουαλέτα. Το φλοτέρ είναι ένας μηχανισμός που ρυθμίζει τον όγκο του νερού στο καζανάκι. Αυτό το αυτόματο εξάρτημα ανιχνεύει το επίπεδο του νερού στο καζανάκι και ρυθμίζει την παροχή νερού. Όταν το νερό πέσει στη λεκάνη και η επιφάνεια του νερού φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το φλοτέρ σταματάει την παροχή νερού στο καζανάκι.

Αυτό γίνεται χάρη στη φούσκα που βρίσκεται στο φλοτέρ. Όταν η φούσκα είναι κάτω από το νερό, είναι βαριά και ανοίγει τη βαλβίδα παροχής νερού για να γεμίσει το καζανάκι. Όταν η επιφάνεια του νερού φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, η φούσκα ανεβαίνει στην επιφάνεια και γίνεται ελαφριά, κλείνοντας τη βαλβίδα παροχής νερού. Αυτό εμποδίζει την υπερχείλιση του καζανακίου και διατηρεί σταθερό το επίπεδο του νερού.

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με το φλοτέρ, όπως φθορά ή διαρροή, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το φλοτέρ με ένα νέο ανταλλακτικό για να διορθώσετε το πρόβλημα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το φλοτέρ σε καλή κατάσταση και να ελέγχετε τακτικά την απόδοσή του για να αποφύγετε πιθανές διαρροές ή μη λειτουργία του συστήματος.

Το καζανάκι τρέχει νερά

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε μια τουαλέτα είναι όταν το καζανάκι τρέχει νερό. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι που το καζανάκι τρέχει.

Λάθος τοποθέτηση του πτερυγίου: Το πτερύγιο είναι το μέρος που συνδέεται με τη βαλβίδα έκπλυσης και ελέγχει τη ροή του νερού στην τουαλέτα. Εάν το πτερύγιο δεν τοποθετηθεί σωστά ή έχει υποστεί φθορά, μπορεί να προκύψει διαρροή νερού και συνεχής ροή.

Υψηλή στάθμη νερού: Αν η στάθμη του νερού στο καζανάκι είναι υψηλότερη από το επιθυμητό επίπεδο, η βαλβίδα γεμίσματος δεν θα κλείσει σωστά, και το νερό θα συνεχίσει να ρέει.

Αλλαγή φλοτέρ

Η αλλαγή του φλοτέρ μπορεί να είναι απαραίτητη εάν ο μηχανισμός δεν λειτουργεί σωστά και το νερό συνεχίζει να τρέχει ακόμα και όταν η δεξαμενή είναι γεμάτη. Το φλοτέρ είναι το μέρος που ελέγχει τη στάθμη του νερού στη δεξαμενή και ρυθμίζει πότε θα σταματήσει η παροχή νερού.

Εάν η αλλαγή του φλοτέρ δεν επιλύσει το πρόβλημα της διαρροής, τότε μπορεί να υπάρχει ανάγκη για επισκευή ή αντικατάσταση άλλων μερών του μηχανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι σκόπιμο να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού υδραυλικού για να εκτελέσει την επισκευή ή αντικατάσταση του μηχανισμού.

Δε λειτουργεί το κουμπί στο καζανάκι

Όταν το κουμπί στο καζανάκι δεν λειτουργεί καθόλου, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σωληνάκι ή τον θάλαμο αέρος. Αν το σωληνάκι έχει βγει από τη θέση του ή έχει τρυπηθεί, τότε μπορείς να το επανατοποθετήσεις ή να το αντικαταστήσεις αναλόγως.

Ωστόσο, εάν το σωληνάκι είναι σωστά τοποθετημένο και δεν είναι τρυπημένο, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ένα σπασμένο ή διαταραγμένο θάλαμο αέρος στο κουμπί. Ο θάλαμος αέρος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία πίεσης που επιτρέπει τη ροή του νερού όταν πατάς το κουμπί. Εάν αυτός ο θάλαμος έχει σπάσει ή έχει υποστεί ζημιά, τότε πρέπει να αντικαταστήσεις ολόκληρο το κουμπί για να διορθώσεις το πρόβλημα.

kazanaki_episkevi_prosfores
Προσφορές για επισκευή στο καζανάκι

Αξιολογημένοι επαγγελματίες υδραυλικοί σας κάνουν προσφορές για την επισκευή στο καζανάκι τουαλέτας και αλλες υδραυλικές εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Διαρροή λεκάνης τουαλέτας εξωτερικά

Όταν το καζανάκι τουαλέτας στάζει εξωτερικά, αυτό συνήθως οφείλεται σε χαλαρές βίδες σύσφιξης ή φθαρμένο λάστιχο στη βάση του καζανακίου. Οι βίδες σύσφιξης που συγκρατούν το καζανάκι στη θέση του μπορεί να έχουν χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας στο νερό να διαρρεύσει από τις συνδέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, απλά πρέπει να σφίξετε τις βίδες με ένα κατάλληλο εργαλείο.

Αν ελέγξετε τις βίδες και το πρόβλημα δεν λύνεται, τότε μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τις τσιμούχες που βρίσκονται κάτω από το καζανάκι. Επίσης αν το λάστιχο της βάσης της τουαλέτας είναι χαλασμένο ή φθαρμένο, μπορεί να προκαλέσει διαρροές νερού στο μπάνιο. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το λάστιχο.

Η διαδικασία ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της τουαλέτας, αλλά συνήθως απαιτεί αφαίρεση της τουαλέτας από το πάτωμα, αντικατάσταση του λάστιχου και επανατοποθέτηση της τουαλέτας στη θέση της.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν είστε έμπειρος στις επισκευές της τουαλέτας, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό υδραυλικό για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg