Κατασκευή κεραμοσκεπής

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
0€*
0€
0€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Κατασκευή κεραμοσκεπής

Η κατασκευή κεραμοσκεπής αποτελεί την πιο ελκυστική, διαχρονική, και ασφαλή επιλογή για την κάλυψη μιας στέγης. Η κεραμοσκεπή είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία κάθε κτιρίου παρέχοντας πολλά οφέλη τόσο στην προστασία και την λειτουργικότητα του κτίσματος, όσο και στην αισθητική.

Η κατασκευή κεραμοσκεπής επιλέγεται κυρίως σε μονοκατοικίες, νεοκλασικά κτίρια, εξοχικές κατοικίες και δώματα σε ταράτσες λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Η κεραμοσκεπή προσφέρει μία από τις πιο όμορφες και πιο δημοφιλείς επιλογές στέγης για ιδιοκτήτες ακινήτων που αναζητούν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη στέγη.

Η κεραμοσκεπή κατασκευάζεται από ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό. Ανάλογα με τις ανάγκες της κατοικίας αλλά και την αισθητική που θέλετε, οι κεραμοσκεπές διαχωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, από τις πλευρές κατασκευής, και μπορεί να είναι μονόριχτες, δίρριχτες, τρίριχτες, τετράριχτες ή πολυεπίπεδες. Στα υλικά κεραμιδιών υπάρχουν πολλές επιλογές με πολλά διαφορετικά πλεονεκτήματα. Οι κυριότερες επιλογές είναι τα κεραμικά κεραμίδια, τα πλαστικά, τα τσιμεντένια, τα ασφαλτικά και τα πάνελ κεραμιδιού.

kataskevi_keramoskepis

Ποιο είναι το κόστος κατασκευής κεραμοσκεπής;

Το συνολικό κόστος κατασκευής κεραμοσκεπής για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται από 0€ έως 0€, με μέσο όρο 0€. Η τιμή αυτή προκύπτει από την αγορά των υλικών στα € και το κόστος κατασκευής του επαγγελματία στα 0€

Το τελικό κόστος κατασκευής κεραμοσκεπής εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Ο σημαντικότερος παράγοντας αφορά το μέγεθος της σκεπής που καθορίζει στο μεγαλύτερο βαθμό την τελική τιμή κατασκευής της κεραμοσκεπής. Επίσης το κόστος επηρεάζεται από την κλίση της σκεπής, τον τύπο των κεραμιδιών, το σχέδιο (μονόριχτη, δίριχτη, τετράριχτη κλπ.) τη μόνωση κεραμοσκεπής, καθώς άλλους παράγοντες όπως η ύπαρξη φεγγιτών, υδραυλικών εγκαταστάσεων, καμινάδας κ.α.

Κατασκευή κεραμοσκεπής
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 0€ 0€ 0€
Κόστος εργασίας 0€ 0€ 0€
Σύνολο 0€ 0€ 0€

Γιατί να επιλέξετε κεραμοσκεπή;

Η γοητευτική αισθητική της κεραμοσκεπής σε συνδυασμό με την προστασία του κτιρίου από τις καιρικές συνθήκες και την εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν τις κύριες αιτίες κατασκευής μιας κεραμοσκεπής. Η κεραμοσκεπή έχει άψογη συμπεριφορά σε ακραίες καιρικές συνθήκες και τις μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας προστατεύοντας το κτίριο. Επίσης με την κατασκευή κεραμοσκεπής επιτυγχάνεται μείωση της εξωτερικής θερμοκρασίας της στέγης και μείωση εσωτερικής θερμοκρασίας κτιρίου, κάτι που σημαίνει χαμηλότερους λογαριασμούς για τη θέρμανση και τη ψύξη του κτιρίου.

Τα κεραμίδια σαν υλικά διαθέτουν μεγάλη διάρκεια ζωής, τεράστια αντοχή στις ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες, στην ακτινοβολία του ήλιου και την υγρασία καθώς είναι αδιαπέραστο από το νερό της βροχής. Επίσης τα κεραμίδια είναι άκαυστα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Η τοποθέτηση κεραμοσκεπής, αναδεικνύει κάθε ακίνητο δίνοντας του ιδιαίτερη αισθητική, πολλά οφέλη και πρόσθετη αξία. Τα κεραμίδια έχουν αποδείξει διαχρονικά την αξιοπιστία τους και τις αντοχές τους, εξασφαλίζοντας ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης. Επιπλέον τα κεραμίδια αποτελούν ένα από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας.

Τι μορφές κεραμοσκεπής υπάρχουν;

Η κεραμοσκεπή μπορεί να κατασκευαστεί από ένα ή περισσότερα κεκλιμένα επίπεδα προς τις κατακόρυφες παρειές του κτίσματος που διαμορφώνουν το σχέδιο της σκεπής. Τα κεκλιμένα επίπεδα της κεραμοσκεπής, εξέχουν από την κατακόρυφη επιφάνεια των τοίχων, ώστε να απομακρύνονται τα νερά της βροχής μακριά από τις περιμετρικές τοιχοποιίες. Ανάλογα με τη μορφή του κάθε κτιρίου και πόσα επίπεδα θέλετε να καλύψετε, επιλέγεται μονόριχτη, δίριχτη, τρίριχτη, τετράριχτη ή πολυεπίπεδη κεραμοσκεπή.

Το σχέδιο της κεραμοσκεπής είναι αυτό που θα καθορίσει τα απαιτούμενα τετραγωνικά μέτρα της κεραμοσκεπής, την ποσότητα των υλικών, την πολυπλοκότητα της κατασκευής και συνεπώς την τιμή.

kataskevi_stegis
Τα πλεονεκτήματα της κεραμοσκεπής

Είδη κεραμοσκεπών

Υπάρχουν αρκετά είδη κεραμιδιών ανάλογα το υλικό και το σχέδιο. Γενικά τα κεραμίδια διατίθενται σε πολλούς τύπους όπως τα βυζαντινά κεραμίδια, τα ρωμαϊκά κεραμίδια, τα σουηδικά κεραμίδια, τα γαλλικά κεραμίδια, τα ολλανδικά κεραμίδια τα κεραμίδια τεχνητής παλαίωσης και τα επισμαλτωμένα. Ως προς το υλικό των κεραμιδιών υπάρχουν και εδώ αρκετές επιλογές όπως:

Κατασκευή κεραμοσκεπής με κεραμικά κεραμίδια

Τα κεραμικά κεραμίδια είναι η δημοφιλέστερη επιλογή στην κατασκευή κεραμοσκεπής αλλά και στην αντικατάσταση. Τα κεραμικά κεραμίδια ξεχωρίζουν για την αισθητική τους και την μεγάλη αντοχή τους. Η ομορφιά, το στυλ και η ανθεκτικότητα τους τα κατατάσσουν στις πρώτες επιλογές κεραμιδιών στις κατασκευές κεραμοσκεπών.

Κατασκευή κεραμοσκεπής με πάνελ κεραμιδιού

Η σκεπή με πάνελ κεραμιδιού δεν διαφέρει καθόλου εμφανισιακά με μια κεραμοσκεπή με το κλασσικό κεραμικό κεραμίδι. Τα πάνελ κεραμιδιού διατίθεται σε παραλλαγές ποιότητας, χρώματος και σχήματος. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του πάνελ κεραμιδιού είναι τα θερμομονωτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τα πάνελ πολυουρεθάνης καλής ποιότητας διακρίνονται για την αντοχή τους στις καιρικές συνθήκες και τα χτυπήματα.

Κατασκευή σκεπής με τσιμεντένια κεραμίδια

Η κατασκευή κεραμοσκεπής με τσιμεντένια κεραμίδια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε περιοχές με ακραίες θερμοκρασίες. Τα τσιμεντένια κεραμίδια κατασκευάζονται από ελαφρύ μπετόν. Μια κεραμοσκεπή από τσιμεντένια κεραμίδια ξεχωρίζει για την αντοχή στο χρόνο και η ανθεκτικότητα.

Κατασκευή σκεπής με ασφαλτικά κεραμίδια

Τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι ασφαλτόπανα κομμένα σε σχήμα κεραμιδιών. Το μεγαλύτερο όφελος των ασφαλτικών κεραμιδιών σε μια σκεπή είναι η υψηλή στεγανότητας που χαρίζουν, αλλά και το χαμηλό κόστος.

skepes_times
Χρειάζεσαι κατασκευή κεραμοσκεπής;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες σκεπάδες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για κατασκευή σκεπής και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Κατασκευή κεραμοσκεπής με πλαστικά κεραμίδια

Τα πλαστικά κεραμίδια μοιάζουν αρκετά με τα κεραμικά και αποτελούν μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Η κατασκευή κεραμοσκεπής με πλαστικά κεραμίδια χαρίζει μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγάλη αντοχή και αξιοπιστία. Η τοποθέτηση των πλαστικών κεραμιδιών στις σκεπές είναι αρκετά εύκολη ενώ μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετική θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού. Τα πλαστικά κεραμίδια κατασκευάζονται με τεχνολογία πολυπροπυλενίου.

Μόνωση κεραμοσκεπής

Η μόνωση κεραμοσκεπής είναι μια πολύ σημαντική εργασία άκρως απαραίτητη για την προστασία και τη βελτίωση της απόδοσης της σκεπής βελτιώνοντας παράλληλα την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.

Με τη μόνωση κεραμοσκεπής πετυχαίνεται σημαντική ενίσχυση της θερμομόνωσης του κτιρίου, προστασία στα κεραμίδια από σπασίματα και ραγίσματα, ενώ αποτρέπεται η δημιουργία μούχλας και μαύρων κηλίδων. Στις κεραμοσκεπές απαιτείται θερμομόνωση και στεγανοποίηση ώστε να υπάρχει απόλυτη προστασία από την υγρασία, τη βροχή, το χιόνι, το χαλάζι και τη θερμότητα του ήλιου. Επιπλέον η μόνωση βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη του κτιρίου μειώνοντας αισθητά και άμεσα τα έξοδα στους λογαριασμούς. Η απόσβεση από το κόστος της μόνωσης στέγης πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg