Γκρέμισμα τοίχου

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
0€*
0€
0€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Γκρέμισμα τοίχου

Το γκρέμισμα τοίχου αποτελεί μια ιδιαίτερη εργασία που μπορεί να μεταμορφώσει κάθε σπίτι ή εργασιακό χώρο. Είτε πρόκειται για τη δημιουργία περισσότερου χώρου είτε για την αλλαγή της διαρρύθμισης, είναι μια εξειδικευμένη εργασία και μπορεί να απαιτεί συγκεκριμένο εξοπλισμό βαρέως τύπου.

Το γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων μπορεί να είναι συχνά στην κορυφή της λίστας των εργασιών σε ένα ακίνητο που ανακαινίζεται αλλά για όσους δεν έχουν εμπειρία σε αυτού του είδους τα έργα, μπορεί να φαίνεται τρομακτική διαδικασία. Η αφαίρεση τοίχων σε ένα χώρο έχει αρκετά οφέλη, ωστόσο σημαντικό είναι η εργασία να γίνει με ασφάλεια και νομιμότητα.

Το να γκρεμίσετε έναν εσωτερικό τοίχο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν μεγάλο, ευάερο, ανοιχτό χώρο διαβίωσης. Η κατεδάφιση του τοίχου μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας είναι μια δημοφιλής βελτίωση του σπιτιού, για παράδειγμα.

gremisma_toixou

Ποιο είναι το κόστος για γκρέμισμα τοίχου;

Ένα ενδεικτικό μέσο κόστος για γκρέμισμα τοίχου για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται από 0€ έως 0€, με μέση τιμή 0€. Το κόστος αφορά την εργασία γκρεμίσματος του τοίχου, τις εργασίες αποκατάστασης του σημείου, την έκδοση άδειας από την πολεοδομία καθώς και την αποκομιδή των μπαζών.

Το τελικό κόστος γκρεμίσματος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως οι συνολικές διστάσεις του τοίχου, αν πρόκειται για φέροντα ή μη φέροντα τοίχο. Επίσης αν περνάει εσωτερικά ηλεκτρολογική καλωδίωση και υδραυλικές σωληνώσεις, καθώς και το πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση. Επιπλέον για την ολοκλήρωση του έργου απαιτούνται και διάφορα μερεμέτια.

Γκρέμισμα τοίχου με ασφάλεια

Εφόσον η αλλαγή που θέλετε να κάνετε απαιτεί γκρέμισμα τοίχων, υπάρχουν πολλά που πρέπει να εξεταστούν για να παραμείνει το σπίτι ασφαλές.

Γκρέμισμα εσωτερικού τοίχου
Εύρος Τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος οικοδομικής άδειας 0€ 0€ 0€
Κόστος εργασίας γκρεμίσματος 0€ 0€ 0€
Κόστος εργασιών αποκατάστασης 0€ 0€ 0€
Αποκομιδή μπαζών 0€ 0€ 0€
Σύνολο 0€ 0€ 0€

Είναι κρίσιμο να μάθετε αν ο τοίχος που θέλετε να γκρεμίσετε είναι φέρων, δηλαδή αν στηρίζει μέρη του σπιτιού. Οι φέροντες τοίχοι παρέχουν δομική σταθερότητα. Εάν καταστρέψετε τη δομική ακεραιότητα ενός κτιρίου, απαιτεί πολλή δουλειά για να διορθωθεί. Θα μπορούσε να υποστηρίξει μια στέγη, δάπεδο, έναν άλλο τοίχο από πάνω ή από τις δύο πλευρές.

Συχνά είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ φέροντος και μη φέροντος τοίχου. Το γκρέμισμα τοίχων, απαιτεί την συνεργασία με αρχιτέκτονα, δομικό μηχανικό, που μπορεί με ασφάλεια να ξεχωρίσει τους φέροντες, από τους απλούς διαχωριστικούς τοίχους. Οι απλοί διαχωριστικοί τοίχοι μπορούν να αφαιρεθούν πιο εύκολα.

Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις

Σε πολλούς τοίχους, περνάνε εσωτερικά καλώδια και σωληνώσεις ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων όπως καλωδιώσεις ρεύματος που καταλήγουν σε πρίζες ή διακόπτες, και σωλήνες θέρμανσης κλπ. Η επανεγκατάσταση τους σε άλλο σημείο μετά το γκρέμισμα, είναι πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία των ηλεκτρολογικών και των υδραυλικών του χώρου. Κατά τη διάρκεια του γκρεμίσματος τοίχου, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος παραμένει κλειστή για λόγους ασφαλείας. Η παροχή του νερού ωστόσο παραμείνει ανοιχτή για να διαπιστωθεί άμεσα τυχών σπάσιμο στους σωλήνες.

Τι οφέλη έχει το γκρέμισμα τοίχου;

Η αφαίρεση εσωτερικών τοίχων μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς το σπίτι σας και να το κάνει να φαίνεται εντελώς διαφορετικό. Τα σύγχρονα σπίτια υιοθετούν την ιδέα του ανοιχτού χώρου διαβίωσης όλο και περισσότερο. Σε γενικές γραμμές, οι ιδιοκτήτες σπιτιού γκρεμίζουν τους τοίχους για να προσθέσουν λειτουργικότητα, αισθητική και ευκολία στους χώρους διαβίωσής τους.

gremismata_times
Χρειάζεσαι γκρέμισμα τοίχου;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για γκρεμίσματα τοίχων και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Αποκομιδή μπαζών

Το γκρέμισμα τοίχων είναι από τις εργασίες που αφήνουν πολλά μπάζα και άλλα υλικά. Μετά το ρίξιμο των τοίχων, όλα τα μπάζα και άλλα άχρηστα υλικά, μεταφέρονται με προσοχή και ασφάλεια σε σακούλες και ειδικούς κάδους αποκομιδής μπαζών. Η αποκομιδή μπαζών είναι μια ευαίσθητη εργασία που οι επαγγελματίες γνωρίζουν τους κινδύνους και παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ώστε να μην δημιουργηθούν ζημιές και να μην ενοχληθούν οι γείτονες.

Έκδοση οικοδομικής άδειας

Το γκρέμισμα εσωτερικού τοίχου είναι μια εργασία που ίσως απαιτηθεί άδεια από την πολεοδομία. Ο αρχιτέκτονας μηχανικός που θα επιλέξετε θα σας ενημερώσει για τα έγγραφα που απαιτούνται, καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η μελέτη μηχανικού και η οικοδομική άδεια μπορεί να σας προστατέψει από πιθανές καταγγελίες γειτόνων λόγω του θορύβου της εργασίας αλλά και στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg