Αλλαγή πάγκου κουζίνας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
1250€*
1950€
2700€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Αλλαγή πάγκου κουζίνας

Η αλλαγή πάγκου κουζίνας αποτελεί την πρώτη εργασία που πραγματοποιείται σε μια ολική ή μερική ανακαίνιση στο χώρο. Σε μια σύγχρονη η λειτουργικότητα και η διακόσμηση της κουζίνας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ο πάγκος κουζίνας είναι ένα από τα βασικότερα μέρη της κουζίνας και θα πρέπει να προσφέρει πρακτικότητα και άνεση. Η αντικατάσταση του παλαιού πάγκου κουζίνας μπορεί να αναβαθμίσει και να αλλάξει ριζικά την αισθητική του χώρου, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα αλλά και τη διάθεση σας.

Ένας παλαιός και δυσλειτουργικός πάγκος κουζίνας δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τη καθημερινή ζωή ενώ δημιουργεί και αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Η αντικατάσταση του πάγκου κουζίνας θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερα προσεκτικά όσον αφορά στην επιλογή του υλικού.

Τα κριτήρια για την επιλογή ενός νέου πάγκου κουζίνας θα πρέπει να η λειτουργικότητα, οι ανάγκες αποθηκευτικών χώρων, η ανθεκτικότητα στο χρόνο και τις φθορές, στον εύκολο καθαρισμό και στο να ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο. Ακόμα και μια πολύ μικρή κουζίνα μπορεί να μεταμορφωθεί με τη σωστή επιλογή ενός σύγχρονου πάγκου.

allagi_pagou_kouzinas

Πόσο κοστίζει η αλλαγή πάγκου κουζίνας;

Το συνολικό κόστος αλλαγής πάγκου κουζίνας για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται από 1250€ έως 2700€, με μέσο όρο 1950€. Η τιμή αυτή προκύπτει από το κόστος των υλικών του πάγκου με μέση τιμή στα 1100€ και το κόστος εργασίας του ξυλουργού στα 850€.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος υλικών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα, τον προμηθευτή και την περιοχή. Επίσης, το συνολικό κόστος ενδέχεται να περιλαμβάνει και άλλα υλικά, όπως κολλητικό, βίδες, κλπ. που μπορεί να αυξήσουν επίσης το συνολικό κόστος.

Αντικατάσταση πάγκου κουζίνας 5 μέτρων με βακελίτη
Εύρος τιμής ΕΛΑΧΙΣΗ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ
Κόστος υλικών 750€ 1100€ 1500€
Κόστος εργασίας 500€ 850€ 1200€
Σύνολο 1250€ 1950€ 2700€

Γενικά το συνολικό κόστος αλλαγής πάγκου κουζίνας προκύπτει από το μέγεθος του πάγκου που θα αντικατασταθεί, τον τύπο και την ποιότητα του υλικού που θα επιλέξετε, καθώς και το βαθμό δυσκολίας αφαίρεσης του παλαιού πάγκου.

Πότε χρειάζεται αντικατάσταση ένας πάγκος κουζίνας;

Τίποτα δεν προσθέτει περισσότερο στυλ και λάμψη σε μια κουζίνα από τους πάγκους. Ένας πάγκος είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά κάθε κουζίνας που παίζει τόσο πρακτικό όσο και αισθητικό ρόλο. Ένας μη λειτουργικός και παλιός πάγκος, δυσκολεύει την καθημερινότητα ενώ δημιουργεί και αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι ποιοτικοί πάγκοι κουζίνας είναι προορισμένοι να διαρκέσουν αρκετά χρόνια ωστόσο και οι καλύτεροι πάγκοι κάποια στιγμή παρουσιάζουν κάποια σημάδια που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την ανάγκη αντικατάστασης τους.

antikatastasi_pagoy_kouzinas_prosfores
Χρειάζεσαι αλλαγή πάγκου κουζίνας;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες ξυλουργοί σας κάνουν προσφορές για αντικατάσταση πάγκου κουζίνας και αλλες ξυλουργικές εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Τι πάγκο κουζίνας να επιλέξω;

Μια αντικατάσταση πάγκου κουζίνας μπορεί να μετατρέψει αμέσως μια ξεπερασμένη ή δυσάρεστη κουζίνα σε μια που είναι φιλόξενη και ζεστή. Η επιλογή του υλικού για τον πάγκο της κουζίνας είναι μια πολύ σημαντική απόφαση τόσο ως προς το κόστος όσο και ως προς τον αντίκτυπό τους στην αισθητική και πρακτική λειτουργία της κουζίνας σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά το υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντικατάσταση του πάγκου σας, με τις δημοφιλέστερες επιλογές και με τα περισσότερα πλεονεκτήματα αφορούν τον πάγκο κουζίνας από βακελίτη, πάγκο κουζίνας από ξύλο, corian, χαλαζία και μάρμαρο. Επίσης υπάρχει πληθώρα επιλογών στα σχέδια τις υφές και τα χρώματα σε οποιοδήποτε υλικό επιλέξετε ώστε να δημιουργήσετε την κουζίνα που ακριβώς επιθυμείτε. Σημαντικό είναι να επιλέξετε πάγκο κουζίνας καλής ποιότητας ώστε να είναι ανθεκτικός στην καθημερινή καταπόνηση.

Πάγκος κουζίνας από βακελίτη

Ο βακελίτης είναι ένα από αποδοτικότερα υλικά για έναν πάγκο κουζίνας με μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο βακελίτης αποτελείτε από 2-5 στρώσεις συνθετικού χαρτιού επικολλημένο σε mdf. Ο πάγκος κουζίνας από βακελίτη διακρίνεται για τη μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα στην υγρασία, στη θερμότητα και στα καθαριστικά. Αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στην αλλαγή πάγκου κουζίνας αφού είναι αρκετά οικονομικό υλικό και παράλληλα κυκλοφορεί σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων όπως απομίμηση ξύλου, μαρμάρου, γρανίτη κλπ. Το μοναδικό ίσως αρνητικό είναι η ανθεκτικότητα στα αιχμηρά αντικείμενα.

Ξύλινος πάγκος κουζίνας

Οι ξύλινοι πάγκοι κουζίνας παραμένουν μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τους ιδιοκτήτες κάθε σπιτιού. Το ξύλο προσφέρει μια φυσική ομορφιά που θα αναδείξει την εμφάνιση κάθε κουζίνας. Ο συνδυασμός με ξύλινα έπιπλα κουζίνας μπορεί να δημιουργήσει ένα κλασικό και υπέροχο αποτέλεσμα.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα του ξύλου που θα κατασκευαστεί ο πάγκος. Χρησιμοποιώντας ξύλο υψηλής ποιότητας ο πάγκος κουζίνας θα έχει υψηλή ανθεκτικότητα για πολλά χρόνια. Υπάρχουν πολλά είδη ξύλινων πάγκων από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Η σκληρή ξυλεία συνεχίζει να χρησιμοποιείται εκτενώς. Τα είδη ξύλου μπορεί να είναι σφένδαμο, μαόνι, κεράσι, δρυς, καρυδιά κ.α.

Πάγκος κουζίνας από χαλαζία

Οι πάγκοι από χαλαζία είναι ίσως η πιο ανθεκτική επιλογή για κουζίνες. Ο χαλαζίας αποτελεί μια υπέροχη και πρακτική επιλογή για πάγκους κουζίνας. Έχει γίνει μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή για όσους αγαπούν αυτή την εμφάνιση και θέλουν ανθεκτικότητα. Ο πάγκος από χαλαζία αποτελεί μια πρόταση με σύγχρονη αισθητική και ένα άψογο στυλ.

Ο πάγκος από χαλαζία διαθέτει υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα, σκληράδα και προστασία έναντι των μικροβίων. Η επιφάνειά του δεν είναι πορώδης και κατά συνέπεια έχει μικρή απορροφητικότητα. Τέλος, η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορα χρώματα σας επιτρέπει να διαλέξετε εκείνου που θα κάνει τον χώρο σας ξεχωριστό.

Πάγκος κουζίνας corian

Το Corian είναι μια κατασκευασμένη πέτρα παρόμοια με τον χαλαζία, αλλά χρησιμοποιεί ακόμη υψηλότερη αναλογία ακρυλικών πολυμερών και ρητίνης (33%) με το υπόλοιπο 66% να αποτελείται από φυσικά υλικά. To κόριαν λόγω της χρήσης ακρυλικού για την κατασκευή πάγκων στερεών επιφανειών, είναι μη πορώδης και ανθεκτικός στους λεκέδες, ενώ έχει εύκολο καθαρισμό και συντήρηση. Σχετικά είναι φθηνότερο υλικό σε σύγκριση με άλλα.

Οι ενώσεις του χωρίς ραφή το καθιστούν την τέλεια επιλογή για εκτεταμένες επιφάνειες πάγκου εργασίας, νεροχύτες χωρίς συγκόλληση. Εάν δημιουργηθούν γρατσουνιές στην επιφάνεια του κόριαν μπορούν εύκολα να επισκευαστούν. Οι επιλογές σε χρώματα και σχέδια είναι πολλές. Η εικόνα ενός πάγκου Corian χωρίς αρμούς δημιουργεί ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα. Ο πάγκος κουζίνας Corian μπορεί να ανταπεξέλθει σε θερμοκρασίες μέχρι περίπου 100 βαθμούς αλλά όχι παραπάνω.

Μαρμάρινος πάγκος κουζίνας

Το μάρμαρο παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού λόγο της υψηλής αισθητικής που προσδίδει στην κουζίνα. Ο μαρμάρινος πάγκος κουζίνας είναι δημοφιλείς σε όσους που επιθυμούν ένα διαχρονικό και κλασικό υλικό, προσθέτοντας μια νότα πολυτέλειας στην κουζίνα. Το μάρμαρο είναι μια μεταμορφωμένη πέτρα κατασκευασμένη κυρίως από ασβεστίτη. Αυτό σημαίνει ότι το καθαρό μάρμαρο είναι εντελώς λευκό, αλλά τα διαφορετικά ορυκτά που υπήρχαν στη γη όταν δημιουργήθηκε του δίνουν μοναδικά χρώματα και μοτίβα φλεβών, κανένα μάρμαρο δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Το μάρμαρο είναι πορώδες υλικό και έτσι είναι ευάλωτο σε γρατσουνιές και σε ουσίες που μπορούν να αφήσουν λεκέδες. Ωστόσο η λύση είναι η στεγανοποίηση του που είναι αρκετά σημαντική κατά την εγκατάσταση του. Με τακτική συντήρηση και σφράγιση, οι μαρμάρινοι πάγκοι θα διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια στο σπίτι σας. Υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμες επιλογές μαρμάρου πάγκου, αλλά οι περισσότερες ορίζονται από το χρώμα και τον τύπο της φλέβας στο μάρμαρο.

kataskevi_pagou_koyzinas
Τα οφέλη της αντικατάστασης πάγκου κουζίνας

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg