Ενδοδαπέδια θέρμανση

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
3000€*
3500€
4000€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Ενδοδαπέδια θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα σύστημα θέρμανσης που εγκαθίσταται κάτω από το δάπεδο του σπιτιού. Αποτελεί μια αποδοτική και άνετη μέθοδο θέρμανσης των χώρων, καθώς η θερμότητα διανέμεται ομοιόμορφα στον χώρο από το δάπεδο προς τα πάνω. Αυτός ο κατανεμημένος τρόπος θέρμανσης συμβάλλει στη δημιουργία ενός άνετου κλίματος στον χώρο, καθώς δεν δημιουργούνται διαφορές θερμοκρασίας ανάμεσα στα διαφορετικά σημεία του δαπέδου.

Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης αποτελείται από σωληνώσεις που τοποθετούνται κάτω από το δάπεδο και συνδέονται σε ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Στις σωληνώσεις αυτές διέρχεται ζεστό νερό ή αέρας, το οποίο θερμαίνει το δάπεδο και αυτό, με τη σειρά του, απορρίπτει θερμότητα στον αέρα του χώρου.

Η επιλογή μιας μεθόδου θέρμανσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η περιοχή, οι κλιματικές συνθήκες, η προτίμηση του χρήστη και οι διαθέσιμοι πόροι. Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που επιθυμούν μια ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας και έχουν τους απαραίτητους πόρους και τεχνικές δεξιότητες για την εγκατάσταση και συντήρηση του συστήματος.

endodapedia_thermansi

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Ένα ενδεικτικό κόστος για την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε κατοικία 100 τ.μ. για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται από 3000€ έως 4000€, με μέσο κόστος 3500€. Το συνολικό μέσο κόστος των υλικών είναι 2250€ ενώ το μέσο κόστος εργασίας για την συγκεκριμένη εργασία στα 1250€.

Γενικά, το κόστος των υλικών για την εγκατάσταση μιας ενδοδαπέδιας θέρμανσης όπως οι σωλήνες θέρμανσης, το θερμομονωτικό υπόστρωμα, ο συλλέκτης κλπ., κυμαίνεται συνολικά από 20€ έως 25€ / τ.μ. Ενώ το κόστος της εργασίας του επαγγελματία κυμαίνεται από 10€ έως και 15€ / τ.μ.

Ενδοδαπέδια θέρμανση σε κατοικία 100 τ.μ.
Εύρος Τιμής ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟ
Κόστος υλικών 2000€ 2250€ 2500€
Κόστος εργασίας 1000€ 1250€ 1500€
Σύνολο 3000€ 3500€ 4000€

Η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα συστήματα θέρμανσης, όπως η ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας, η εξοικονόμηση χώρου στους τοίχους και η ελάχιστη ενέργεια που απαιτείται για να διατηρηθεί η θερμοκρασία στον χώρο. Ωστόσο, απαιτείται ειδική εγκατάσταση του συστήματος και υψηλότερο κόστος αρχικής επένδυσης σε σύγκριση με άλλα συστήματα θέρμανσης. Επιπλέον, η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να είναι δύσκολη στη συντήρηση και επισκευή σε περίπτωση προβλημάτων.

Ωστόσο, αν και η αρχική επένδυση είναι υψηλότερη από άλλα συστήματα θέρμανσης, η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των ενεργειακών δαπανών στο μακροπρόθεσμο, καθώς η θερμοκρασία στον χώρο μπορεί να διατηρείται με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη άνεση και ευεξία για τους κατοίκους του χώρου.

Ποια είναι τα είδη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Υπάρχουν δύο βασικά είδη ενδοδαπέδιας θέρμανσης: το υδραυλικό σύστημα και το ηλεκτρικό σύστημα.

Το υδραυλικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης λειτουργεί με τη χρήση νερού που κυκλοφορεί μέσα από σωληνώσεις που είναι τοποθετημένες κάτω από το δάπεδο του χώρου. Το νερό ζεσταίνεται από μια κεντρική μονάδα θέρμανσης και κυκλοφορεί μέσα από τις σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να θερμαίνει το δάπεδο και να διανέμει τη θερμότητα στον χώρο.

Το ηλεκτρικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης χρησιμοποιεί καλώδια θέρμανσης που τοποθετούνται κάτω από το δάπεδο του χώρου και ζεσταίνουν απευθείας το δάπεδο. Τα καλώδια είναι συνδεδεμένα σε ένα θερμοστάτη, ο οποίος ελέγχει τη θερμοκρασία και τη λειτουργία του συστήματος.

Και τα δύο είδη ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορούν να συνδεθούν με ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου, που επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση του συστήματος μέσω ενός smartphone.

Τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα συστήματα θέρμανσης. Κάποια από τα πλεονεκτήματα είναι:

endodapeidia_thermansi_prosfores
Χρειάζεσαι ενδοδαπέδια θέρμανση;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg