Βάψιμο κάγκελων

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
127€*
175€
244€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Βάψιμο κάγκελων

Το βάψιμο κάγκελων βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμφάνιση ενώ παράλληλα προστατεύει το υλικό από τις καιρικές συνθήκες και τη σκουριά. Το βάψιμο στα κάγκελα είναι μια εργασία που δεν πρέπει να παραμελείται καθώς θα εμφανιστεί σκουριά, ξεφλούδισμα αλλά και σημάδια φθοράς.

Τα παλιά, φθαρμένα και σκουριασμένα κάγκελα όχι μόνο είναι άκρως αντιαισθητικά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις γίνονται και επικίνδυνα. Επόμενος το βάψιμο των κάγκελων και η συντήρηση τους θα πρέπει να πραγματοποιείτε μια φορά το χρόνο.

Η επιβάρυνση των καιρικών συνθηκών μπορεί να αφαιρέσει το προστατευτικό στρώμα βαφής από το σίδερο με την πάροδο του χρόνου, αφήνοντας τα κάγκελα εκτεθειμένα στα στοιχεία. Εάν δεν εφαρμοστεί αμέσως νέα βαφή, τα μεταλλικά κάγκελα θα αρχίζουν να σκουριάζουν καθώς τα προστατευτικά τους παλτά θα φθείρονται. Για να επαναφέρετε τα μεταλλικά κάγκελα σε καλή κατάσταση που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια, πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί η σκουριά και να βαφτούν τα κάγκελα με αστάρι.

...

Πόσο κοστίζει το βάψιμο κάγκελων;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για το βάψιμο μεταλλικών κάγκελων 20μ. με βάση το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 175€. για εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των υλικών που θα χρειαστούν που υπολογίζονται στα 29€ για χρώμα και 16 € για το αστάρι, καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας του τεχνίτη στα 130€.

Το κόστος των αντισκωριακών βαφών για μια συσκευασία 2.5L κυμαίνεται από 14€ έως 62€ περίπου ενώ για το αστάρι από 13€ έως 22€. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές αντισκουριακές βαφές για τα κάγκελα σας υψηλής ποιότητας και αντοχής. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε βαφή κατάλληλη για μεταλλικές επιφάνειες. Ενδεικτικά μπορείτε να επιλέξετε άοσμες βαφές, με αντισκωριακή προστασία, ανθεκτικές στις ακραίες καιρικές συνθήκες και στις ακτίνες UV.

Βάψιμο κάγκελων μπαλκονιών 12μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 27€ 45€ 84€
Κόστος εργασίας 100€ 130€ 160€
Σύνολο 127€ 175€ 244€

Το κόστος για την εργασία για να βάψετε στα κάγκελα σας με έναν επαγγελματία κυμαίνεται μεταξύ 5 με 8 ευρώ το μέτρο. Ωστόσο πως οι τιμές μπορούν να αυξομειωθούν ανάλογα τη κατάσταση που βρίσκονται τα κάγκελα (όπως σάπια σημεία κλπ.). Επίσης το κόστος επηρεάζει ο βαθμός δυσκολίας του κάγκελου όπως το ύψος, το σχήμα, το πάχος που κάνουν την εργασία ποιο απαιτητική.

Πολλές ταράτσες και μπαλκόνια έχουν μεταλλικά κιγκλιδώματα που παρέχουν ένα στιβαρό φράγμα και σταθερή επιφάνεια λαβής για να εξασφαλίσουν ασφαλή βάση. Αλλά όταν η βαμμένη επιφάνεια θρυμματίζεται σε περιοχές υψηλής χρήσης ή σχηματίζεται σκουριά από τη διάβρωση, το μέταλλο χρειάζεται μια καλή βαφή για να αποκαταστήσει την καλή του εμφάνιση.

Πότε τα κάγκελα χρειάζονται βάψιμο;

Οι καιρικές συνθήκες, η πάροδος του χρόνου και οι διάφορες καταπονήσεις είναι υπεύθυνες για τη κακή κατάσταση στα κάγκελα μπαλκονιού, στα κάγκελα ταράτσας και κήπου. Η καλύτερη επιλογή είναι να βαφτούν τα κάγκελα πριν αρχίσει η φθορά από το προηγούμενο βάψιμο. Διαφορετικά, θα έχετε ένα πολύ πιο δύσκολο έργο για την αποκατάσταση του μετάλλου προτού μπορέσει να βαφτεί. Μόλις το χρώμα ραγίσει, ξεφλουδιστεί και ξεφλουδίσει, ή ακόμα χειρότερα, όταν το μέταλλο σκουριάσει, η διαδικασία θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Η ιδανική εποχή για να βάψετε τα κάγκελα είναι σε περιόδους που δεν έχει πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και ιδανικά με χαμηλή υγρασία ώστε οι στρώσεις του χρώματος να στεγνώσουν σωστά.

Τι είδους χρώμα χρησιμοποιείται σε μεταλλικά κάγκελα;

Η επιλογή του χρώματος είναι πολύ σημαντική. Το χρώμα αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της αισθητικής του κιγκλιδώματος. Η επιλογή ενός κατάλληλου χρώματος σε συνδυασμό με το τρέχον σχέδιο, τους άλλους εξωτερικούς χώρους και το συνολικό στυλ του σπιτιού είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή. Ένα χρώμα μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους σκοπούς από το να δίνει απλώς στο κιγκλίδωμα μια πολύχρωμη εμφάνιση. Το προστατεύει από τη συσσώρευση σκουριάς και βρωμιάς. Επίσης, εάν χρησιμοποιήσετε μια ποιοτική βαφή, θα σας γλιτώσει από τη συνεχή συντήρηση και τον καθαρισμό του μεταλλικού κιγκλιδώματος.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται πάντα μια βαφή υψηλής ποιότητας, κατάλληλη για εξωτερικής χρήση που έχει σχεδιαστεί για τη βαφή μετάλλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαφή με σπρέι ή απλή υγρή βαφή.

Το πιο σημαντικό είναι το χρώμα που θα επιλέξετε να διαθέτει αντισκωριακή προστασία, να έχει αντοχή στις καιρικές συνθήκες, στην υγρασία και στην ακτινοβολία , ελαστικότητα, να ακολουθεί τις συστολές και τις διαστολές της επιφάνειας και να είναι ανθεκτικό στα χτυπήματα. Η διάρκεια ζωής του χρώματος που καλύπτει τα σιδερένια κάγκελα σας θα ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή σας.

Εάν υπάρχει οποιαδήποτε σκουριά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προϊόντα προστασίας της σκουριάς που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της διάβρωσης που εμφανίζεται.

Για ένα τέλειο αποτέλεσμα όταν τα εξωτερικά σας κάγκελα χρειάζονται βάψιμο, το καλύτερο βήμα είναι να αναθέσετε την εργασία σε έναν έμπειρο επαγγελματία. Έτσι, δεν εξοικονομείτε απλώς χρόνο και ταλαιπωρία, αλλά διασφαλίζετε επίσης ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με τα καλύτερα δυνατά προϊόντα και τεχνικές.

Αφαίρεση σκουριάς και χρώματος από τα κάγκελα

Η χρήση μιας συρμάτινης βούρτσας ή κατά προτίμηση ενός τρυπανιού με προσάρτημα συρμάτινης βούρτσας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τη σκουριά και το ξεφλούδισμα του χρώματος. Αυτή η μέθοδος θα αφαιρέσει εντελώς όλη τη σκουριά και το χαλαρό χρώμα από τα κάγκελα.

Card image cap
Χρειάζεσαι βάψιμο στα κάγκελα;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες σας κάνουν προσφορές για βάψιμο κάγκελων ταράτσας, μπαλκονιού και κήπου

Πάρε Προσφορές

Μια άλλη επιλογή είναι η αμμοβολή που είναι ο γρηγορότερος τρόπος αφαίρεσης του παλιού χρώματος και τη σκουριάς από τις μεταλλικές επιφάνειες. Η αμμοβολή είναι μια μέθοδος καθαρισμού μιας επιφάνειας με τεχνική ρίψη άμμου υπό πίεση. Οι επιφάνειες που μπορούν να καθαριστούν με τη συγκεκριμένη μέθοδο ποικίλουν με τα μέταλλα και τα αλουμίνια να είναι οι συνηθέστερες περιπτώσεις.

Τα στάδια του βαψίματος στα κάγκελα

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg